Malzemeler:
1 havuç
1 patates
1 tutam dereotu
1 çorba k. tereyağı


Terbiyesi için:

1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım limon

2 çorba k. un
tuz, su


Hazırlanışı:

Patatesi ve havucu rendeleyin.Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş havucu
ialve edip kavurun.Havuçlar kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş olan patatesi ilave edin.Üzerine sıcak su ilave
edip kaynamaya bırakın.


Terbiyesi için bir karıştırma kabınan 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 adet yumurta sarısı ilave edin.Limon suyu ekelyin.
2 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.Üzerine soğuk su ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip tencereye terbiyeyi alın.Çorbayı pişrin.Çorba piştikten sonra servis tabağına alın.Çorbanın üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share
hesal Tarih: 03.12.2008 13:30
ÇOK GÜZEL ÇOK SAĞOLUN
SU-PERISI Tarih: 24.11.2008 13:54
paylaşımın için teşekkürler.