Mercimekli Enginar

Son güncelleme: 28.11.2008 17:14
  • Malzeme:
    5 enginar
    1 kase yeşil mercimek
    1 soğan
    1 sap taze soğan
    1 tutam dereotu
    tozşeker,tuz
    zeytinyağı


    Süslemek için:
    limon
    çeri domates
    fesleğen


    Hazırlanışı:

    Önce enginarları bir tencereye alın. Zeytinyağı, su,tuz ve şeker ilavesi ile yumuşacık olana kadar pişirin. Diğer tarata 1 kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile soteleyin. Üzerine
    haşlanan mercimekleri, doğranmış taze soğanı ekleyip bir iki dakika daha karıştırın.

    Bu karışımı pişen enginarları servis tabağına alarak içlerine doldurun. Çeri domates, dereotu ve fesleğen ile süsleyin. Yine en az bir iki saat dinlenip soğuduktan sonra servis yapın. Hem salata, hem yemek.
#22.11.2008 23:40 0 0 0
  • Eline saglik serap.
#28.11.2008 13:19 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler MİSS-FENER.
#28.11.2008 17:14 0 0 0