Malzeme:
yarım kg kıyma
3 patlıcan
3 kabak
2 kuru soğan
4 diş sarımsak
4 sivri biber
3 domates
tuz karabiber
1 çay b. süt
1 yumurta
2 su b. süt

Süslemek için:
1 tutam maydanoz


Hazırlanışı:

Patlıcanları alaca soyun. Kabaklarla birlikte halka şeklinde kesip fırın tepsisine alın.Üzerine biraz zeytinyağı,tuz,değirmenden çekilmiş karabiber serpin. Birkaç dal fesleğen de eklerseniz mükemmel bir aroma katıyor. Fırında yarı kıvamda pişirin. Fırından alın.üzerine soğanla birlikte kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Süt ve yumurtayı çırpıp heryerine gelecek şekilde dökün.

Üzerine küp doğranmış biber ve domatesleri ekleyin.Tekrara fırına koyun. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesi serpin. Maydanozu kıymaya da ekleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 491
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.11.2008 00:00
Güzel tarifin için teşekkürler MİSS-FENER.