Süleyman Rana Cabbar, 1945 doğumlu tiyatro ve sinema oyuncumuz. başta uzun yıllar görev yaptığı ve bir çok oyununda rol aldığı ankara sanat tiyatrosu olmak üzere çeşitli tiyatrolarda görev almış, 80′li yıllarda çeşitli filmlerde rol almıştır.

Beyazperdede hakkari de bir mevsim filminde muhtar, şahmaran filminde ali dede, adem ile havva filminde münir’in* korumalarından haydar, akrebin yolculuğu filminde kahya ve beyaz gelincik dizisinde samur ağa rollerini oynamıştır.



Filmografi


Pars Narkoterör Sezon 1 2008

Aşk-ı Memnu Sezon 1 2008

Kabadayı 2007

Kara Duvak Sezon 1 2007

Akrebin Yolculuğu 1997

Şahmaran 1993

Yer Demir Gök Bakır 1987

Adem ile Havva 1986

Hakkari'de Bir Mevsim 1983

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share