Malzeme:
5 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
alabildiği kadar su

İç harcı için:

2 çorba k. tereyağı
1,5 su b. un
sıvıyağ
yumurta sarısı

Hazırlanışı:

5 su b. un karıştırma kabına alınır. Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır. Toz şeker unun kenarlarına serpilir. ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Bunun için tavaya sıvıyağ alınır. Üzerine un ve tereyağı eklenir. Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur.

Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır. Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır. Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1712
favori
like
share