Malzeme:
4 su b. un
1p. kuru maya
yarım çay b. sıvıyağ
1 tatlı k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz kırmızı biber
1 su b. kaşar p. rendesi
1 kase susam
1 çorba k. kekik
alabildiği kadar ılık su


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 paket kuru maya yarım çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tozşeker,tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Simitin iç harcı için 1 su bardağı kaşar peynir rendesi,1 tatlıkaşığı toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı kekik ile iç harç hazırlayın.Hamuru bezelere ayırın.Her bir bezeleri az miktarda sıvıyağ ekleyin.Bezeleri elinizle açın.

Üzerine peynirli harçtan koyun.Hamuru rulo yapın.Elinizle bir ucundan kıvırarak yuvarlak şekil verin.Hazırladığınız simitleri önce suya daha sonra bolca susam bulayın.Fırın tepsisine simitleri dizin.Mayalanması için biraz bekletin.Daha sonra 180 derecelik fırında simitleri pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 00:49
Simidi çok severim hele birde kaşarlısı harika olur.