Malzeme:
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber

Kızartmak için:

2 yumurta
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.

Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.

Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.

Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.11.2008 00:10
Nefis görünüyor saol MİSS-FENER.
oLci Tarih: 27.11.2008 00:35
Yapan olsada yesek :78:
BoNcuKK Tarih: 27.11.2008 00:10
arkadaşlar tavsiye ederim çok güzeldir emegine saglık canım
mustafacan61 Tarih: 26.11.2008 21:51
gsl saol