Malatya Kebabı

Son güncelleme: 27.11.2008 23:10
  • noimage


    Malzeme:
    350 gram ince bulgur
    350 gram kıyma
    Tuz
    Karabiber

    Kızartmak için:

    2 yumurta
    Sıvı yağ

    Hazırlanışı:

    Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.

    Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.

    Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın.

    Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın.
#24.11.2008 00:45 0 0 0
  • gsl saol
#26.11.2008 20:51 0 0 0
  • arkadaşlar tavsiye ederim çok güzeldir emegine saglık canım
#26.11.2008 23:10 0 0 0
  • Yapan olsada yesek
#26.11.2008 23:35 0 0 0
  • Nefis görünüyor saol MİSS-FENER.
#27.11.2008 23:10 0 0 0