Almanya'da Türkçe dersleri artırılmalı!

Son güncelleme: 13.12.2008 22:37
  • noimage

    Alman Birlik 90/Yeşiller Partisinin Eş başkanı Cem Özdemir Almanya'daki okullarda Türkçe derslerin sayısının artırılmasını talep etti. Özdemir, ancak "Almanca öncelikli dil olmaya devam etmeli" diye konuştu.

    Cem Özdemir, göçmen kökenli çocukların sahip oldukları dil zenginliğini muhafaza edebilmeleri için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Alman Bild Gazetesi'ne konuşan Özdemir, bu arzusunu dile getirirken, Almanya'da yaşayan, bu ülkede büyüyen çocuklar için Almanca'nın birinci sırada önem teşkil etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

    "Müslüman bir siyasetçinin bakan olmasını umuyorum"

    Almanya'da 'ilk kez bir parti başkanlığı görevine seçilen göçmen kökenli siyasetçi' olma unvanını taşıyan Almanya Yeşiller Partisi Eş başkanı Cem Özdemir, siyaset dünyasında göçmenlere ve Müslümanlara daha fazla şans tanınmasını umduğunu söyledi. Toplum içinde farklı kökenden olanlara ayrımcılık yapılmaması gerektiği mesajını veren Özdemir, Müslüman bir siyasetçinin Almanya'da bakanlık makamına getirilmesini umduğunu vurguladı. Özdemir, "esas önemli olan siyasetçilerin yetenekli, nitelikli ve samimi olmasıdır" şeklinde konuştu.

    "Türkçe, Alman okullarında ikinci yabancı dil olmalı"

    Almanya Yeşiller Partisi tarafından, Almanya'daki okullarda Türkçe'ye daha fazla önem verilmesi yönündeki talepler daha önce de dile getirilmişti. Aşağı Saksonya Eyaleti Eyalet Parlamentosu Yeşiller Grubu Eğitim Politikası Sözcüsü Ina Korter, Almanya'daki okullarda Türkçe'nin ikinci ya da üçüncü yabancı dil olarak müfredata konulması gerektiğini kaydetmişti. "Göçmen kökenli çocukların yeteneklerini ziyan ediyoruz" şeklinde konuşan Korter, anadilde yapılan derslerin niteliğinin artırılması ve sayıca düşürülmemesi gerektiğini söylemişti.
#26.11.2008 21:01 0 0 0
  • Evet, bu konu hakkinda ne düsünüyorsunuz merak ediyorum. Özellikle Almanya'da cocuklari olan üyelerimize sormak istiyorum, sizce türkce tipki fransizca veya rusca gibi okullarda ögrencilere sunulsa, iyi mi olur kötü mü olur?

    Ben anadilini dogru düzgün bilmeyen ve kendi tarihini bilmeyen bir türk cocugunun özellikle diger dilleri de daha zor ögrendigine inaniyorum acikcasi. Tabi ki almanca dersi yine ilk plan da olmali ama ilerde Almanya'da türkce ögretmeni olmak isteyen biri olarak bilmek istiyorum bunu özellikle, sizin düsünceleriniz ney?
#26.11.2008 21:05 0 0 0
  • Analara babalara almanca,bebelere Türkçe dersleri verilmeli.
#04.12.2008 18:44 0 0 0
  • tabiki cok iyi olur, cocuklarda burda deutschisch, yani yari almana yari türkce konusmaktan vazgecer.
#13.12.2008 22:37 0 0 0