Malzemeler

• 4 adet yufka
• 1,5 su bardağı süt
• 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
• 1 yumurta
İç malzeme
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 500gr kıyma
• 1 avuç kuş üzümü
• 1 avuç dolmalık fıstık
• 4 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
• 1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber
• Tuz

Hazırlanması:

1. Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
3. Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
4. Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 13:02
Eline saglık güzel görünüyor.