Malzemeler


200 gr kuru kayısı
3 yumurta
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 ml buttermilch
1 limon kabuğu rendesi
100 gr şeker
250 gr un
1 paket dr.oertker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı fındık tozu(ince çekilmiş)
minicik tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat



Hazırlanışı


Un,nişasta,puding,kabartma tozu,karbonat elekten geçirilir.
Kuru kayısıların üzerine kaynamış su dökülüp bekletilir.Hafif şişmeye başladıklarında iyice kurulanıp 4 parçaya ayrılırlar.
Buttermilchi Türkiye'de bulmak biraz zor veya imkansız gibi görünüyor.Bu yüzden siz evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilirsiniz.100 ml sütü yoğurtla kestirebilirsiniz.Kefirlede olabilir diye düşünüyorum.Buttermilch'in tadını kesik süt ve kefire benzetiyorum daima..Bendede kalmamıştı ve onun yerine kesik süt kullandım..Ilık sütü ben kefirle kestirdim ve tadı nefis olmuştu..Tavsiye edebilirim gönül rahatlığı ile..))

Yumurtalar,şeker,yağ,limon kabuğu rendesi iyice çırpılır ve butter milch eklenir.

Un'lu,fındık tozu karışım eklenip çırpılır.

Son olarak kayısılar eklenip karıştırılır.

Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp yaklaşık 45-50 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra dilerseniz üzerine pudraşekeri ile limon suyundan guss yapıp üzerine sürebilirsiniz.

Veya benim yaptığım gibi pudra şekeri serpebilirsiniz..)

Tepesinede 1-2 adet kayısıyı minicik kurabiye kalıbları ile kesip pastanın üzerine yerleştirebilirsiniz..))

AFİYETLER OLSUN!!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.11.2008 12:13
Çok nefis görünüyor,tarif için teşekkürler.