Osman Eren

Son güncelleme: 27.11.2008 12:43
  • Osman Eren




    Hüznü sol yanındaki Ağrı Dağı'ndan alan 1967 Dogubayazıt doğumlu OsmanEren, hayatın bir gurbet olduğunu yaşamında hep benimsedi ve "gurbetin evi yıkıla" dedikçe de hep gurbette kaldı.. Ta ki, seksenli yıllara kadar. Bu dönemde yüreğine düşen şiir yazma aşkını ilk 1985 yılında "GÜL YANGINI DENİZİN TÜRKÜSÜ" adlı kitabıyla sevdalaştırdı.
    Gurbette sürgün olmak ve aşkı sürgünde yaşamak o kadar zordu ki, kimliği hep cebinde dolaştı ta ki, ikinci kitabı "SÜRGÜNE GİDEN KİMLİKLER" çıkana kadar. 1995 yılında tiyatro alanında da "CEVAPSIZ ÇAGRI" adlı tiyatro oyununu hem yazıp hem oynadı.
    Elindeki ve eteğindeki birikmiş yazı ve şiirlerini dönem dönem çeşitli Internet sayfalarında, gazete ve dergilerde yayınladı. Gurbet dedikçe, gurbette kaldıkça kendisine gurbet olan memleketi Dogubayazıt' ı, anlatan ve bir nevi araştırma kitabı olan " GÜNEŞİN KIYISINDAKİ KENT DOGUBAYAZIT " kitabını bitirmekle uğraştığı sırada, kimsenin gurbeti olmasın diye dostlarıyla birlikte "DOGUBAYAZIT SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA ve KÜLTÜR DERNEGİ" "BAYDER" in kurulmasında aktif olarak yer aldı.
    Her yıl yüreğine düşen sevda şiirlerini, günlük hayatla harmanlayıp "HÜZÜN HEP AYRILIKTIR" adlı üçüncü kitabında topladı. Kameraya ve hayata olan bakışından dolayı "GÜNEŞİN KIYISINDAKİ KENT DOGUBAYAZIT" belgeselini de tamamlamak üzere olan şair - yazar, komşulukların bittiği bu dönemde İstanbul'da KOMŞU gazetesi ve NEWS EXPORT-İMPORT dergisinin haber müdürlüğünü ve köşe yazarlığını yapmaktadır.
    Osman Eren, gurbeti İstanbul'da yaşıyor ve kendi şirketi TÜM TANITIM 'da iş yaşamına devam ediyor.
    Yazdığı şiirlerini sevdiği dostlarıyla paylaşırken şiirlerine yapılan bestelerle Kent Türkülerine bir nebzede olsa katkı sunmaya çalışan Osman Eren'in ;
    Melda Duygulu,"sevdadır bu"
    Zafer Yurtseven "hevesimde geçti"
    Zafer Yurtseven "yüreğim"
    Hüseyin tatar "oğul"
    Cem yıldız "dılo"
    Tümer Avcı "can eriğim" "ölen ne yapsın "adlı şiirleri bestelenip klip'leri çekilmiştir

    noimage
#27.11.2008 12:43 0 0 0