Sahtekar Changeling

Son güncelleme: 08.05.2009 21:03
  • Sahtekar (2008)


    Vizyon Tarihi: 30 Ocak 2009

    Oyuncular: Angelina Jolie,John Malkovich,Gattlin Griffith,Michelle Martin
    Michael Kelly,Frank Wood,Colm Feore,Devon Conti,Jan Devereaux

    Yönetmen: Clint Eastwood

    Senaryo: J. Michael Straczynski

    Tür: Gizem

    Yapım: ABD 2008 141 dakika (Renkli)

    Dil: İngilizce

    Kaçırılan oğlunun bulunmasıyla birlikte Christine Collins'in (Angelina Jolie) duaları kabul görmüştür. Ancak anneyle oğlunun yeniden buluşmasının karmaşası arasında Christine bu çocuğun kendi çocuğu olmadığını fark edecektir. Medyanın ve yozlaşmış polis teşkilatının kendisine destek olmaktan çok köstek olmasından bunalan Christine, aradığı cevaplara ulaşmak için kendi başına adımlar atmaya başlayınca hayatını sonsuza dek değiştirecek gerçekle yüz yüze gelecektir.

    Yer: Los Angeles, yıl: 1928. Bir cumartesi sabahı her zamanki gibi işine gitmeye hazırlanan Christine oğluna "hoşçakal" dedikten sonra evden çıkar. Akşam işten eve döndüğünde oğlu evde değildir. Çocuğu arama çalışmaları bir türlü sonuç vermez. Aylar sonra Christine'nin dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Polislerle gazetecilerin telaşlı koşuşturmacası arasında duygu karmaşası yaşayan Christine, çıkagelen çocuğun bir gece kendisiyle birlikte evde kalmasına izin verir. Ancak kalbinin derinliklerinde bu çocuğun kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir.

    Konunun araştırılması için yetkilileri zorlar ancak bir sonuç alamaz. Bu durum karşısında çaresiz kalan Christine, aradığı desteği aktivist rahip Briegleb'de (John Malkovich) bulur. Rahip Briegleb oğlunu bulma mücadelesinde Christine'e yardımcı olacaktır.

    Kaliforniya eyaletinin yasal sistemini sarsan gerçek bir olaydan yola çıkan "Changeling", oğlunu bulmaya çalışan bir anne ile onu susturmak için elinden geleni ardına koymayan devlet yetkililerinin şok edici öyküsünü anlatır.


    noimage

    noimage
#27.11.2008 22:38 0 0 0
  • bir anne olarak çok etkilendiğim filmlerden biri 1928 yıllarında californiada gerçek bir olaydan alıntı yapılırak çevrilmiş izlerken tüylerinizin diken diken olabileceğini sadece söylüyorum. filmi seyrettikten sonra nette araştırırsanız olayın gerçekleştiği evi ,olay yerini, gerçek katille filmedki katilin birebir aynı karakterle özdeşleştirerek yapıldığını tüm mekan ve kişilerin aynı birebir yapıldığını görürürsünüz.etkilenmemek mümkün değil.
    Bütün bunlara ek olarak film öylesine özenle çekilmiş ki, 3 saate varan süresine rağmen temposundan hiç birşey kaybetmiyor. Kah dram halini alıyor, kah kaybolan çocukların akibetini öğrendiğimiz anda yönünü polisiyeye çeviriyor.

    Türkiye ile belirli paralellikler kurulabilecek bir yozlaşma hikayesi gibi de algılanabilecek "Sahtekar", kesinlikle sezonun önemli filmlerinden biri. Filmde herşey cok ölçülü ve zarif. Oyunculuklardan, dönem atmosferini yakalamadaki başarısına kadar herşey filmde dört dörtlük. Anjelina Jolie "Christine" rolünde son derece inandırıcı ve etkileyici. Belki bir başyapıt değil ama Clint Eastwood sinemasının olgun ve çarpıcı bir meyvesi. Herkese şimdiden iyi seyirler.
#29.03.2009 05:06 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • alakali konular birlestirildi
#29.03.2009 15:36 0 0 0
  • anlayamıyorum ya bu nasıl bisi.burada bir saheser var ve dandik filmlere bile ne kadar cevap yazılmıs bu filme kimse bisi dememis.
    bana kalırsa angelina hayatının en iyi performansını sergiledi.bir anne ancak bu kadar gusel canlandırılabilirdi.filmin senaryosu cok gusel.ayrıca film uzun olmasına ragmen sıkmadı beni.10 uzerinden rahat 8.5-9 alır bu film.izlemeyen herkese tavsiye edilir.
#13.04.2009 16:52 0 0 0
  • teşekkürler
#17.04.2009 22:59 0 0 0
  • teşekkürler
#29.04.2009 16:02 0 0 0
  • eline sağlık

    tesekkurler
#08.05.2009 21:03 0 0 0