Pazi Boranisi




Malzemeler
Yaram kilo pazı yaprağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
Yarmı su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Yemegin Yapilisi
Ön hazırlık olarak pazıların sadece yapraklı kısımlarını ayırıp, yıkayalım ve tencereye aktaralım.
1- Hiç su ilave etmeden, pazı yapraklarını kendi bıraktığı suyla, pörsüyene dek haşlayalım.
2- Pazı yapraklarının suyunu iyice süzdürelim ve yaprakları incecik doğrayalim. Tavaya sıvıyağın yarısını aktaralım. Unu ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım. Haşlanan pazı yapraklarını tavaya aktaralım, tuzunu ayarlayalım ve iyice karıştıralım. Ateşten alıp pazı yapraklarını soğumaya bırakalım.
3- Üzerine yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışımı servis tabağına alalım. Kalan sıvıyağı küçük bir tavada kızdıralım ve üzerine toz kırmızı biberi ekleyip ateşten alalım. Hemen pazıların üzerine gezdirelim, servis yapalım.
AFIYET OLSUN...

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 377
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 06.12.2008 01:11
Emegine saglık abi.