Malzemeler:

Sütlacı için:

1 litre süt
1 su b.toz şeker
3 çorba k.pirinç
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya

Zerdesi için:

1 litre su
3 çorba k.pirinç
1 su b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
safran

Üzeri için:

nar tanesi

Hazırlanışı:

İlk olarak tencereye sütü alın. Üzerine şekeri de ilave ederek kaynayana kadar kontrollü olarak pişirin. Kaynayınca üzerine vanilyasını ekleyin. Kıvamını bağlamak için ise nişastayı su ile açarak karıştır karıştıra ilave edin. Diğer tarafta pirince üstünü biraz geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Pirinç haşlanıp suyunu çekince kaynayan sütün üzerine ilave edin. Pişince servis edeceğiniz fırın kabına alarak soğumaya bırakın.

Zerdesi için tencereye suyu, şekeri,birkaç dal safranı, nişastayı ve haşlanmış ve suyunu çekmiş pirinci ekleyerek ocağa alın. Karıştırarak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış sütlacın üzerine dökerek Soğumaya bırakın. Nar taneleri ile servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.11.2008 00:55
Emegine saglık MİSS-FENER.