Malzemeler:
2 su b.un
2 su b.tam buğday unu
1 su b.çavdar unu
yarım p.yaşmaya
1 çorba k.tereyağı
2 çorba k.zeyitnyağı
1 çay b.süt
2 çorba k.toz şeker
1 çorba k.tuz
aldığı kadar ılık su

Üzeri için:

ay çekirdeği
yulaf ezmesi

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın. Kenarlarına şekeri serpin. Ortasından başlayarak karıştırın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.

Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın. Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın. Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın.170 derecede pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.11.2008 15:49
Eline saglık