Malzemeler:
3 yumurta
1 su b.esmer şeker
1 su b.süt
1 su b.sıvıyağ
2 hacuç
zencefil
1 p.kabartma tozu
1 çay k.tarçın
1 su b.ceviz
alabildiği kadar un

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer toz şekeri ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın. Esmer şekeriniz yoksa beyaz toz şeker kullanabilirsiniz. Yumurta ve şeker köpürünce üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyin. Daha sonra üzerine rendelenmiş havuç ve zencefili de ekledikten sonra kabartma tozu ve alabildiği kadar un da ilave ederek karıştırın. Kek kalıbını tereyağı veya margarin ile sıvadıktan sonra doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz ile kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. 170 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 429
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.11.2008 01:02
Zencefilli hiç denememiştim yaptıgımda zencefil ileve edecegim,saol arkadaşım.