Zencefilli Havuçlu Kek

Son güncelleme: 29.11.2008 00:02
  • noimage

    Malzemeler:
    3 yumurta
    1 su b.esmer şeker
    1 su b.süt
    1 su b.sıvıyağ
    2 hacuç
    zencefil
    1 p.kabartma tozu
    1 çay k.tarçın
    1 su b.ceviz
    alabildiği kadar un

    Hazırlanışı:

    Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine esmer toz şekeri ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın. Esmer şekeriniz yoksa beyaz toz şeker kullanabilirsiniz. Yumurta ve şeker köpürünce üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyin. Daha sonra üzerine rendelenmiş havuç ve zencefili de ekledikten sonra kabartma tozu ve alabildiği kadar un da ilave ederek karıştırın. Kek kalıbını tereyağı veya margarin ile sıvadıktan sonra doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz ile kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. 170 derecelik fırında pişirin.
#28.11.2008 23:29 0 0 0
  • Zencefilli hiç denememiştim yaptıgımda zencefil ileve edecegim,saol arkadaşım.
#29.11.2008 00:02 0 0 0