Malzemeler:
2,5 su b. un
2 çorba k. toz şeker
yarım su b. krema
1 yumurta
yarım p. yaşmaya
yarım çay b. su


İç harcı için:

2 yumurta akı
4 çorba k. toz şeker
1 su b. toz fındık
1 su b. toz ceviz
1 tatlı k. vanilya
1 çay k. tarçın


Mantolamak için:

Toz şeker


Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.Unun kenarlarına 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine yarım çay bardağı su,1 adet yumurta ve yarım çay barağı krema ilave edin.İlk önce az su ile mayayı eritin.Daha sonra hamuru yoğurun.İç harcı için ise 1 su bardağı toz fındık,,4 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı vanilya,tarçın ve 1 su bardağı toz cevizi karıştırın.Üzerine 2 adet yumurta akını ilave edip karıştırın.

Hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizi una bulayıp yuvarlak olarak açın.Hamurun içine iç harçtan ilave edin.Daha sonra hamuru içinde iç harç kalacak şeklide sarın.Daha sonra acem kurabiyeyi toz şekere bulayın.Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişririn.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 366
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 29.11.2008 01:04
Güzel tariflerin için teşekkürler.