4 Channel Wireless Camera System ; Güvenlik kameralarına kabosuz ve ucuz çözüm

Son güncelleme: 02.07.2008 15:05
  • Her ne kadar izlenmekten hoşlanmasakta bu gün çalıştığımız yerlerde, alış verişe gittiğimiz mağazalarda yada benzeri yerlerde sürekli güvenlik kameraları tarafından gözetim altında tutuluyoruz. Ofislerde daha çok personelin çalışma düzeni ve performansı gözetlensede alışveriş mekanları yada bankalarda olay güvenlik için gerekli.

    İster iş denetimi ister güvenlik için olsun bu sistemlerin genel olarak ortak noktaları hepsinin kablolarla veri iletmesi. Kablo kullanımı her ne kadar oldukça güvenli ve ucuz olsada kamerların kullanım alanlarını kısıtlaması ve göz zevkini zedelemeyecek bir şekilde döşenmesinin zahmetli olması nedeni ile büyük zorluk yaratmakta. Evlerde kablolu kamera kullanımı oldukça rahatsız edici zira çocuklarınızı izlemek ve bahçe oturma odası gibi bölümleri tek tek kayıt altında tutmak için her kameraya kablo döşenmeli ve evinizde tadilat yapmanız gerekmekte.

    Bu tip sorunlara en iyi çözüm 4 Channel Wireless Camera System ( 4 Kanallı Kablosuz Kamera sistemi ). Dört (4) farklı kablosuz kamerayı tek alıcı ile yönetebildiğiniz ve direk A/V kabloları ile TV alıcınıza, uyumlu monitörlere veya video kaydedicinize bağlayabildiğiniz bu sistem ev veya ofis ortamındaki kablolama sorunlarına bir son verip ucuz ve etkili bir güvenlik kamerası çözümü oluyor. Zira cihazın fiyatı kablosuz bağlantı destekelmesi ve kameraların oldukça hafif ve küçük olmasına rağmen sadece 160$.

    noimagenoimage
    Ürün her kamera için ayrı bir A/V (Ses ve Görüntü) çıkışına sahip ve bu dört (4) A/V çıkışına ek olarak birde her üç (3) saniyede birkez bir sonraki kameranın görüntüsünü çıkışa aktaran auto A/V çıkışı mevcut. Alıcıda ne yazıkki dört (4) kameranın görüntüsünü tek ekranda görmemize yarayacak olan bir çıkış yok ve eğer bu tip bir izleme istiyorsak her çıkışa ayrı bir ekran bağlanması gerekiyor. Fakat ev ve benzeri kapalı ortamlarda auto A/V çıkışı işimizi görecektir.

    Ürün paketinden dört (4) kanal alıcı, dört (4) adet anten, dört (4) adet 3x3x3.8 cm boyutlarında kablosuz kamera, beş (4) adet A/V kablosu, beş (5) adet adet adaptör çıkmakta. Kameralar 1080 MHZ, 1120 MHZ, 1160 MHZ ve 1200 MHZ frenkanslarındaki kanallardan alıcı ile iletişim kurmaktalar. Renkli ve 640x480 çözünürlükte net bir görüntü verebilen kameralar aynı zamanda ses iletimide yapmaktalar. Yani ortamı sadece görmekle yetinmeyip ayrıca sesleride duyabilmektesiniz. Kameraların alıcıya en fazla konumlanabilecekleri uzaklık 200 metre.

    noimagenoimageÜrünle birlikte gelen kameralar, montaj işleminden sonra sadece yukarı ve aşağı konum alabiliyorlar. Daha sonra sağa veya sola döndürmek için kamerayı montaj ettiğiniz yerden gevşetmeniz gerekmekte. Ayrıca her kamera için bir adaptör verilmesi çok iyi olmuş zira 9V luk pillerle çalışan kameralar sadece 12 saat online kalıyorlar daha sonrasında pilin değiştirilmesi gerekiyor. Bir diğer kötü yanı ise pili taktığınız zaman kameranın pilin ağırlığı ile geri hareket etmesi yani eğer tavana yada benzer yüksek bir alana kamerayı sabitlediyseniz mutlaka kameranın güç girişinide sabitlemeniz gerekiyor. Yoksa kamera kablonun ağırlığı ile yukarı aşağı hareket yapmakta.

    Aslına bakarsanız kablosuz kameralar tek alıcı ve vericili olarak uzun zamandır ülkemizde temin edilebilmekte fakat bu ürünü özel yapan dörtlü (4) bir set olmasına rağmen fiyatının oldukça uygun olması. Yurt dışında 160$ dan temin edilebilen ürün gerçekten özelliklerine ve sunduğu kaliteye göre gayet uygun bir fiyatla satılıyor. Ülkemizdeki tek kameralı kablosuz setlerin satış fiyatları ile karşılaştırıldığında nedeyse kullanıcıyı yarı yarıya kara geçiriyor.
#20.02.2005 14:04 0 0 0
  • Güvenlik sistemi olayı gerçekten çok güzel bir olay.

    Bir müşterime böyle bir sistem kurdum. İnternet üzerinden kamera kontrol edilebiliyor ve kayıt alınabiliyor.
#11.04.2005 22:29 0 0 0
  • çok iyi bende böyle bir istem kurmak isiyorum
#08.01.2008 02:30 0 0 0
  • ................................
#02.07.2008 15:05 0 0 0