Minik Alman Pastaları:

20 adet

Malzemeler:

1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su

Hazırlanması:

Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz...

Kakaolu krema:

Malzemeler:

1lt süt
1/2lt. su
1 su bardağı un
500gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
125gr margarin
2 yumurta

Hazırlanması:

Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 387
favori
like
share
aysoo19 Tarih: 30.11.2008 22:30
hım hemen yarın deneyeceğim
çok güzel görünüyorlar
SU-PERISI Tarih: 30.11.2008 20:37
güzel gözüküyor ellerine saglık
Şayeste Tarih: 29.11.2008 15:26
reca ederim
KaRaKıZ Tarih: 29.11.2008 15:08
çok güzel saol
sil baştan Tarih: 29.11.2008 14:23
çok güselmiş ellerine sağlık