Minik Alman Pastaları

Son güncelleme: 30.11.2008 21:30
  • noimage


    Minik Alman Pastaları:

    20 adet

    Malzemeler:

    1kg un
    125gr margarin (yumuşak)
    1 su bardağı süt
    3 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım su bardağı ılık su

    Hazırlanması:

    Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
    Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
    Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
    200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
    Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
    not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz...

    Kakaolu krema:

    Malzemeler:

    1lt süt
    1/2lt. su
    1 su bardağı un
    500gr toz şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    125gr margarin
    2 yumurta

    Hazırlanması:

    Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun
#29.11.2008 10:37 0 0 0
  • çok güselmiş ellerine sağlık
#29.11.2008 13:23 0 0 0
  • çok güzel saol
#29.11.2008 14:08 0 0 0
  • reca ederim ;)
#29.11.2008 14:26 0 0 0
  • güzel gözüküyor ellerine saglık
#30.11.2008 19:37 0 0 0
  • hım hemen yarın deneyeceğim
    çok güzel görünüyorlar
#30.11.2008 21:30 0 0 0