[COLOR="gray"]Malzemeler


2+1/4 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
3/4 tatlı kaşığı karbonat
1/4 tatlı kaşığı tuz
6 kaşık tereyağı + 6 kaşık margarin
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı yoğurt
180gr. benmari usulü eritilmiş çikolata


Hazırlanışı:

1. İlk olarak kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve unu beraberce 3 kere eledim (Hepsinin beraberce birbirine iyice karışana kadar elenmesi gerekiyormuş).

2. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı mikserle 1-2 dakika çırptım. Katı ama kremamsı bir hale geliyor.

3. Sonra yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ettim (şekerin yağın her yerine ulaşması için mikseri çırpma kabının kenarlarında da gezdirerek aldım

4. Yumurtaları birer birer aralarda çırparak ekledim.

5. Yoğurdunu ve ununu dönüşümlü olarak ekledim (biraz un biraz yoğurt şeklinde).

6. Ve son olarak çikolatasını da ekledikten sonra yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecede ısıtılmış fırına verdim.

Yaklasik 1 saatte pistigi belirtiliyor.



Lezîze'den alinti

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
eGoiSta Tarih: 30.11.2008 16:59
ellerine sağlık
NaZ Tarih: 30.11.2008 16:12
Biraz önce denedim çok yogun bir kivami var ve yaklasik 1 saatte pisti. Kokusu ve tadi çok güzel ama biraz agir, 180 gram yerine 100 - 120 gram çikolata bence yeterli olur. Lezîze'de çok kabarmadigi tarzinda birsey okudugum için çok yayvan bir kalip kullanmadim ama daha yayvan birsey kullansaydim daha iyi olurmus, cünkü baya kabardi. Kesinlikle kelepçeli kalipta yapmanizi tavsiye ederim.





SU-PERISI Tarih: 30.11.2008 00:33
Tarifin için saol Havil.Emegine saglık.