Turan Özdemir, (d. 10 Kasım 1952, Muğla), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.


Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Özdemir, bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul'a yerleşti. 2001 yılında kamera karşısına geçerek sinemada karar kılan oyuncu, en büyük çıkışını Dondurmam Gaymak filminde başrol oynayarak yaptı. Özdemir, reklam filmi ve dizilerde de rol almasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmaktadır.


Filmografi

* Üvey Aile - 2008
* Mevlana Aşkı Dansı - 2008
* Geç Gelen Bahar - 2008
* Yağmurdan Sonra - 2008
* Adem'in Trenleri - 2007
* Mavi Gözlü Dev - 2007
* İki Yabancı - 2007
* Dondurmam Gaymak - 2005
* Kadın İsterse - 2004
* Estağfurullah Yokuşu - 2003
* Çekirdek Aile - 2002
* Aslı ile Kerem - 2002
* Tatlı Hayat - 2001

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 545
favori
like
share