- 3 su bardağı pirinç
- 100 gr. tereyağı
- 2 su bardağı kestane
- 2 adet kesme şeker
- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 1 adet havuç
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
- Tuz,karabiber
Yapılışı
3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.