Uludağ Pilavı

Son güncelleme: 13.12.2008 17:00
  • noimage

    Malzemeler

    - 3 su bardağı pirinç
    - 100 gr. tereyağı
    - 2 su bardağı kestane
    - 2 adet kesme şeker
    - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
    - 1 çorba kaşığı kuru üzüm
    - 1 adet havuç
    - 1 adet portakal
    - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
    - Tuz,karabiber

    Yapılışı

    3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.

    Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.

    Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
#01.12.2008 23:22 0 0 0
  • Emegine saglik.
#13.12.2008 17:00 0 0 0