[URL=http://imageshack.us]

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1 adet küçük soğan
2 adet sivribiber
1 çay kaşığı tuz
Harç malzemeleri:
4 adet domates
2 adet iri soğan
5 adet sivribiber
¼ demet maydanoz
1 1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Bulgur, rendelenmiş soğan, sivribiber, tuz, ve suyu yoğurarak hamurunuzu yapın. Hamurdan fındıktan biraz küçük toplar hazırlayıp kaynamış tuzlu suya atın. Makarna gibi haşlayarak fazla suyunu süzün. Başka bir kapta harcınızı hazırlamak için soğan ve biberi doğrayıp tereyağında kavurun. Kabukları doğranmış küp şeklinde kesilmiş domatesleri de içerisine ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız harcı haşladığınız bulgurlu karışıma ekleyerek bir taşım kaynatın. Maydanozu da ilave edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
SuRMeLi Tarih: 04.12.2008 17:33
Acaba bulgura kiymada eklesek daha lezzetli olurmuki :20:

Beklerim hakan. :72:
Han Tarih: 02.12.2008 09:54
O zaman aksam yemegine sendeyiz Surmeli :72:
SuRMeLi Tarih: 02.12.2008 00:58
Hmmm..
Yarin deniyecegim..
Tesekkurler Su-Perisi :45: