Kombi Zombi

Son güncelleme: 03.12.2008 11:17
  • Bu zam fırtınası artık her ne kadar doğal bir hale gelsede, doğal gaza yapılan bu zamlar hiç de doğal değil. Sanki, sanki böyle nasıl desem, zembereği kopmuş bir zam vanası var ve "Altmııışş... oh ohh.. yetmiiiş.. yetmezzz.. sekseen.. amaann.. doksaaan..."diye kendi kendine çevriliyor ve faturalarımızı zama gark ediyor. Artık doğal gazla ısınmak da esaslı deliliklerin başında. Kombiler yakılmadan öyle zombi gibi durmak zorunda.

    - Anne babam kombiyi yaktı.
    - Nee! Eyvahlar olsun. Gitti dağ gibi kocam üşüttü.
    - Çakmağı çak çıranı yandırmamişem.. Yakarımm kombiyi de yakarıımm, yakarımm Roma'yı da yakarııım. Bananee ben gözü karayııımm, yakarım çıramı da yakarıımm. Haydee hep beraber hobareey.
    - Kızım tut babanı kombiyi söndürelim. Ah ambulans çaarın yetişinn!

    Herkes eve boşuna tesisat döşedik diye tüh be çekiyor. Sobalara geri dönülse artık o yolda tıkandı. Kömürün tonu 700 milyona yaklaşmış. Odun dersen fiyatı odun kadar olmuş insanın içine oturuyor. Kısacası donduk bu kış donduk. Ha gelen faturayı evin duvarına asıp, her geliş geçişte bakarak ateş basıp, sıkıntıdan terleyip ısınmak da mümkün tabi.

    Yaza ucuzlayacakmış. Davul patladıktan sonra düğünü n'apalım. Şimdi şöyle fazla terlemeden ısınsak bile aylık 600-700 milyona patlıyor. Neredeyse orta yollu bir ev kirası. E biz bütün parayı ısınmaya verirsek menüde ne kalıyor? Ne kalacak sadece eşeğin ayakları kalıyor. Geçen seneyle bu sene arasındaki fark kafadan 200 milyon. Etimiz ne budumuz ne. Acaba bizim asgari ücretle hala hayatta kalmayı başarabildiğimiz o doğaüstü katlanma gücümüze mi güveniliyor. Neden böyle diye herkes bir çare arıyor ama çözümü bilen yok. Aile içi sohbetlerde, misafirliklerde falan hep mevzu bu.

    - Bence bu zamlar hep uzaylılar yüzünden yapılıyor azizim.
    - Hoppala! O da nerden çıktı şimdi Hulusi bey?
    - Bakın ben size diyeyim. Ufo ayağına gelip gidip bütün doğal gazımızı emdiler. Sonra n'oldu? Bir gıdımcık gaz kalmadı. Al sana zam. Niye millet hep Ufo yakıyor he, sorarım size niye?! Gazınızı biz aldık, alın siz de bunla ısının diye elektrik sobası bırakıp gittiler. Hepsi işkillenmeyelim diye. Fark edilmemeye çalışıyorlar azizim.

    - Diyosunuz. Bence geldiklerinde sizin de beyninizi emmişler üstat. Yahu hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım ben. Elin uzaylısı n'apsın doğal gazını. Onların kendisi gaz zaten. Yani öyle diyorlar. Görmedim bilmem.
    - Bence mirim bu doğal gazı Amerika kullandırtmıyor. Yarın öbür gün kendi gazları bitince bizden isteyecekler. Bütün mesele budur.
    - Size katılıyorum monşer ama gülmekten. Amerika kendi derdiyle uğraşıyor yahu. İşi gücü yok bizim doğal gazımıza mı saracak.
    - Sanki eline doğdu ha. Nasıl böyle emin konuşabiliyosun ki.
    - Bence kesin kaynanam bitirdi. Geçen kış evi cehennem gibi yaktıydı.
    - Bunu da annemden bildin ya helal olsun sana Remziye.

    - Ama bu böyle gitmez. İnmesi lazım. Hem bizim Fürüzan teyze fala bakmış. Doğal gaza başka zam yapılmayacak demiş. Ayrıca yüzde elli de düşecek demiş.

    - Bırak kardeşim ya. Geçen sene de "Fatih Ürek Amerika'nın 44. başkanı olacak. Falda her bi şeycikler görüküyör" demişti. Bırak şu fostradamus bozuntusunu. Şu kadının kehanetlerini laf diye söyleme bana.
    - Ya benim uykum geldi Turgut. Donuyo muyum neyim.
    - Başka uykusu gelen var mı? Haydi kalkın koşalım biraz. Ay akşamdan ışıktıır yaaaylalar yaylalaaar.
    - Ben yine de uzaylılar diyorum başka da bir şey demiyorum azizim.

    - Ya üstat senin de soğuktan beynin iyice buz bağladı ha.
    - Ay ne var sanki hemen krize girecek ayol. Eskiden doğal gaz mı vardı. Kurarız sobaları oh, kestane kebap yemesi sevap.
    - Soba kurarmış. Sen anca o sobanın hayalini kurarsın. İçinde ne yakıcan. Kendini mi? Kömür gazdan pahalı.
    - Ya Hayri acaba kombiyi azcık yaksak mı he? Baksana dondu misafirler. Demin Hulusi beyin bıyığı çıt diye kırıldı valla. Rezil oluyoruz millete.
    - Donsun sus. Bir şey olmaz. Ay sonunda faturayı alınca öle dona kalmaktan iyidir.
    - Bence elektrikli battaniye edinelim monşer. Daha iktisatlı derim ben.
    - Kemikleri kurutuyor diyorlar Memduh bey. Sabah birde kuru kafa gibi takır takır kalkmayalım yataktan.

    Hani uzayda hayat arıyorlar ya. Bence oraları bırakıp, şu zamlarla yaşamak zorunda olduğumuz dünyada hayat arasalar çok iyi olur. Derhal iyi günler.
    Mine Sota
#03.12.2008 11:17 0 0 0