ZAMane Delirmeleri

Son güncelleme: 03.12.2008 11:22
  • - Kız Şükufe duydun mu, Zaiyat halam delirmiş?
    - Aaaa! Nası delirmiş kız?
    - Dün makinede çamaşır yıkamış. Aynı gün bulaşık makinesini çalıştırmış. Üstüne birde iki saat ütü yapmış. O esnada da televizyon açıkmış. Bide yetmemiş bütün evi elektrikli süpürgeyle çekmiş. Yani anlıycan kadın bütün elektrikli aletleri çalıştırmış.
    - Hiii! Ah zavallım. Kız o kadar elektrik yakılır mı. Gerçekten delirmiş ya.

    Son aylarda elektriğe gelen zam hücumu, ay sonunda gelen kabarık ve de şişirik elektrik faturalarıyla zangır zangır çarpılmamıza neden oluyor. Bu zam patlaması ev bütçesinde öyle bir kısa devre yaptı ki, çarpılmak için parmağınızı prize falan sokmanıza hiç gerek yok. Faturayı elinize almanız saçlarınızı diken diken etmeye yeter de artar.

    Elektrikli eşya kullanmak artık resmen bir delilik. Öyle nerde akşamları lambaları kandil gecesi gibi yakmalar, efendime söyleyeyim öyle ketıl'da su falan kaynatmalar. Hepsi geçti artık, tarih oldu. Mecburen yapıldığı söylenen bu zamların sebebi de hazır. Neymiş efendim, kaçak elektrik kullanımıymış. Beleşe yakanlar yüzünden ne kadar kabak varsa bizim başımıza patlamak zorundaymış. Kimin kime gücü yeterse işte. Kendi obez olmuş faturamızı ödediğimiz yetmiyormuş gibi, birde elalemin faturasını mı ödüycez. Gidin kim kaçak kullanıyorsa bir güzel çarpın, alın parayı bizi bir rahat bırakın yahu. Hayır olmadı açık neyse toptan bölüşelim, başka da zam mam yapmayın. Yok mu bunun bir çaresi? Bu hep böyle mi gidecek? İnsanın bir bant kaydı olup kendisini beş saniye içinde plofff diye duman dumana imha edesi geliyor valla. Adam orda dişlerini bile elektrikle fırçalasın, ceremesini biz çekelim.

    - Hanım bak elektrikli kafa kaşıma makinesi aldım. Lazımdı lazımdı.
    - Ay ne iyi etmişsin. Kullan hayatım kullan, yorma kendini. Ben de halıyı yıkadım, saç kurutma makinesiyle kurutucam şimdi. Hakkaten bu kaçak elektriği çekmemiz çok isabet oldu. Kaçağın olsun çamurdan olsun ayol.
    - Kurut hanım kurut. Nasılsa bedava. Oh mis gibi.
    - Ay ağzın bal yesin bey. Ödesin enayiler ha hahaha.

    Artık bu iş kabuslara bile konu oldu. E ne demişler, gündüz işin gece düşün.

    - Gece bir rüya gördüm hala elim ayağım titriyo. Kapı çaldı tamam mı. Açtım baktım kapıda Benjamin Franklin. Bana bir fatura uzattı, tam 1 milyon dolar. "Bu ne?" dedim. "Elektriği ben buldum, hah bu da faturası" dedi. "Ama benim hiç ödenmemiş borcum yok ki" dedim. "Valla bana öle bir ödeme yapılmadı. Oldu, ceyranı ben bulayım, parasını başkasına ödeyin. Bundan kelli her ay başı gelecem hazır olun" dedi. "Ama ben hiç elektrik yakmıyorum ki" dedim. Öyle der demez sen tam o sırada bütün lambalar diskotek gibi yanıp yanıp sönmeye başlamadı mı. Elektrikli süpürge gargargar süpüre süpüre yanımdan geldi geçti. Çamaşır makinesi sıkıyo, fırın akkor gibi kıpkırmızı olmuş, kapağını açıp habire tepsi fırlatıyo, ütü kızmış duvarlarda dolaşıyo, arkadan vantilatör döne döne geldi saçımı bi kaptı, onla beraber fırıldak gibi dönmeye başlamadım mı sana. Bir yandan da "Ben yakmadımmm, ben yakmıyoruuum!" diye avazım çıktığı kadar bağırıyorum. Yataktan nasıl sıçradım var ya kafam tavana vurdu. Ben ciddi ciddi deliriyorum abi.
    - Aman yakma bi şeyi kardeşim. Beni de geçen gece elektrik sayacı kovaladı. Ben de pek iyi değilim.

    Sanırım yakında akşamları evde elimizde mumla hortlak gibi dolaşıcaz. Çünkü nasılsa beleşçilerin kaçak elektrik kullanmak gibi bol kepçe bir durumu var. Piyasadaki elektrik el çarptığına göre acaba kendi kendimize elektrik üretebilir miyiz ki. Çözüm arıyorum çözüm. Hali hazırdaki bu sinirimizi değerlendirip streslenmekten doğan elektriklenmeden mi faydalansak acaba.

    - Kızım hadi bi sinirlendir babanı da çamaşır yıkıycam
    - Baba ben elektrikli saç kıvrıştırma makinesi istiyorum. Yarın da Oburalp'le yemeğe gidicem, oradan sinemaya gidicem, oradan da diskoya, oradan da konsere gidicez. Sabah dönerim.
    - Nas...kim... ney?? Ben seni var ya.... cizzrtt... zzırzztt.. Doldur makinayı Sadiye, voltajım arttı. Tepeden aşşaa elektrik yüklendim, hemen çalıştırayım.

    - Aman sen de ya. Geçen de öyle dedin, saç kurutma makinesini bile iki üfürttüremedin. Du katkım olsun. Doğal gaz faturası geldi. Bu sefer Tam üç katı.
    - Nee?!!! Gırnnn... çısısrtttt... cızırrttt... Bide börek at fırına çalıştırcam çabuuuk.
    - Babaaa, babaannemgil çaaarıyo. Babangil gelsin benim elektrikli battaniyemi çalıştırsın, romatizmama iyi geliyo dediii.
    - Ay ne kadın ya, bunun bile kaçağına kaçıyo moruk.
    - Sadiye suss! Çarpıcam şimdi hepinizi kül edicemmm.
    Mine Sota
#03.12.2008 11:22 0 0 0