Tüm ICQ Sorularınıza Cevap..

Son güncelleme: 28.01.2006 18:57
  • 1.Advanced (Gelişmiş) Moda Nasıl geçebilirim ?
    Icq penceresinde alt bölümlerde yer alan ICQ tuşuna tıkladığınızda açılan menüden "To Advanced Mode" seçeneğine tıklamalısınız. Şimdi karşınıza gelecek olan diyalog kutusunda tekrar "Switch to Advanced Mode" tuşuna tıklayarak gelişmiş moda geçebilir ve daha fazla özelliğe kavuşabilirsiniz.

    2.ICQ Her Açıldığında Web Tarayıcım da Açılıyor.Bu Sıkıcı Durumdan Nasıl Kurtulabilirim ?
    Bu olayı önlemek için ilk olarak ICQ penceresindeki ICQ tuşuna, buradan da ’Preferences’ yazısına tıklamalısınız.Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun saol tarafındaki ’Connections’ yazısına tıklayın.Şimdi sağ tarafta ’General’ basamağına geçin.Bu basamankta ’Launch default web browser when connection is detected!’ yazısının önündeki kutucukta yer alan işareti kaldırarak probleminize çözüm getirebilirsiniz.

    3.ICQ’u Açtığımda Ekrana Gelen ’ICQ Welcome’ Penceresinin Açılmasını Nasıl Engelleyebilirim ?
    ICQ penceresindeki ICQ tuşuna, oradanda Preferences yazısına tıklayın.Açılan dşyalog kutusunun sol tarafındaki ’Miscellaneous’ yazısına tıklayın.Burada yer alan ’Show ICQ Welcome’ yazısının önündeki işareti kaldırarak sorunu çözebilirsiniz.

    4.İşletim Sistemi Başladığında ICQ’nun ’NetDetect’ Uygulamasının Otomatik Olarak Çalışmasını İstemiyorum. Bunu Nasıl Önleyebilirim ?
    ICQ yazısına tıklayın.Oradan da Preferences yazısına tıklayın.Sol tarafta Connections seçeneği şeçili olduğundan emin olduktan sonra sağ taraftaki General basamağına geçin.Burada yer alan Launch ICQ on startup yazısının önündeki işareti kaldırmanı yeterli olacaktır.

    5.ICQ’da Türkçe Karakterleri Kullanamıyorum.ICQ’nun Türkçe karakterleri tanımasını nasıl sağlayabilirim ?
    ICQ tuşuna tıklayın.Preferences diyalog kutusunun Miscellaneous basamağında ’Multi Language Support’ yazısının başındaki kutucuğu işaretli hale getirip, Apply tuşuna tıklamalısınız.

    6.ICQ’da Sağ Fare Tuşuna Tıkladığımda Menünün Açılmasını Nasıl Sağlayabilirim ?
    Bunun için ICQ*Preferences diyalog kutusunun Miscellaneous basamağında yer alan ’Access Menus By Left Button’ seçeneğinin önündeki işareti kaldırmalısınız.

    7.ICQ Quick Araç Çubuğunu Nasıl Kaldırabilirim ?
    Bunu kaldırmak için ilk olarak ICQ*Preferences komutunu çalıştırıp, Preferences ditalog kutusunu açın.Buradan ’Contact List’ basamağına geçin.Contact List basamağının da bir alt basamağı olan ’Design’ sekmesinde ’Show Shortcut Bar ICQ Quick’ ifadesini göreceksiniz.Bu ifadenin önündeki kutucukta yer alan işareti kaldırarak bu oalyı engelleyebilirsiniz.

    8.ICQ Quick Çubuğunu Kullanmadığım Zamanlar Gizleyemezmiyim ?
    Preferences diyalog kutusunun sol tarafında yer alan Contact List seçeneğine tıklayın.Şimdi Contact List basamağının da bir alt basamağı olan Design sekmesine geçin.Burada ’Auto Hide Shortcut Bar’ seçeneğinin önündeki kutucuğu işaretli hale getirip, ICQ Quick çubuğunun kullanılmadığı zamanlarda gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

    9.ICQ Quick Çubuğunda Yer Alan Öğeleri Nasıl Düzenleyebiliriz ?
    ICQ Quick çubuğunda yer almasını istemediğiniz öğeleri çıkartmak,yenilerini eklemek için Preferences diyalog kutusunun ’Shortcut Bar’ basamağına geçmelisiniz.Burada iki tane kutucuk göreceksiniz.Soldaki kutucukta ICQ Quick çubuğunda yer alabilecek bütün öğeler yer alıyor.Sağ taraftaki kutucukta ise şu an halihazırda ICQ Quick çubuğunda yer alan öğeler.Eklemek istediğiniz öğeyi seçip Add » tuşuna tıklayarak ekleyebilirsiniz.Çıkartmak istediğiniz öğeyi seçip « Remove tuşuna tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

    10.ICQ Penceresini Kullanmadığım Zamanlarda Gizleyemezmiyim ?
    Preferences menüsünden Contact List basamağına geçin. Burada Options alt basamağında olduğunuzdan emin olun.Şimdi burada ’Auto hide delay XX seconds’ kutucuğunu işaretli hale getirip saniye yazdığınızda isteğiniz gerçekleşecektir.

    11.Kullandığım ICQ Hesabı İçin Geçerli Olan Kişisel Bilgilerimi Nasıl Düzenleyebilirim ?
    ICQ’ya tıkladığınızda açılan menüden View/Change My Details seçeneğine tıklamalısınız.Bunu yaptığınızda ekranınıza View/Change My Details başlıklı bir pencere açılacaktır.Bu diyalog kutusunun Contact basamağında diğer kullanıcıların görebileceği tüm kişisel bilgiler listelenir.Bu bilgileri değiştirmek için, alt basamaklar kullanılır.

    12.ICQ listemdeki Kişileri İstediğim İsimle Görüntülüyemezmiyim ?
    Kullanıcının üzerine tıklayıp, açılan listeden User Details/Address Book seçeneğine tıklamalısınız.Bu pencerenin Main Basamağında Display seçeneğine görünmesini istediğiniz ismi yazıp Apply tuşuna basın.

#21.02.2005 22:55 0 0 0
  • 13.Bir Mesaj Geldiğinde Bu Mesajı Bir Kısayolla Açamazmıyım ?
    Bunun için ICQ*Preferencese geçin.Contact List seçeneğini seçin.Bu seçeneğin Shortcuts alt seçeneğini seçmelisiniz.Mesajları bir tuş kombinasyonuyla açmayı istiyorsanız listeden Simulate Double Clicking on Sytem Tray seçeneğini seçili duruma getirin.Bu öğeyi seçtiğinizde Current Assign Shortcut bölümünde bu öğe için geçerli kısayol tuşu gözüküyor.Buradaki kısayolu kullanabileceğiniz gibi isterseniz Edit Current Shortcut bölmesinden yeni ve istediğiniz bir kısayol tuşu belirleyebilirsiniz.

    14.ICQ kullanırken duyduğum sesleri nasıl değiştirebilirim ?
    Sesleri değiştirmek için Preferences penceresinin sol taraftaki menüsünden Events seçeneğine tıklayın.Daha sonra buradan da Sounds basamağına geçin.Karşınıza gelecek olan menüde çeşitli durumlarda çalan ses dosyalarını göreceksiniz.Buradaki herhangi bir öğeyi seçip, Select tuşuna basarak bu olay ile ilgili sesi değiştirebilirsiniz.Ayrıca http://www.icq.com/sounds/sound-schemes.html adresinden değişik sesler indirebilirsiniz.

    15.Geçmiş Olaylarının (History) Arşivinin Tutulmasını Nasıl Engelleyebilirim ?
    Preferences penceresindeki Events seçeneğine tıklayın.Events seçeneğinin bir alt basamağı olan General sekmesine geçin.General sekmesinde Do Not Log Event History seçeneğinin önündeki kutucuğu işaretli duruma getirmelisiniz.

    16.Sık Kullanılanlar Listesinde Yer Alan From ICQ Klasörünü Nasıl Kaldırabilirim ?
    Bunun için Favorites klasörüne gidip, From ICQ klasörüne sağ tuşla tıklayıp, açılan menüden Özellikleri seçin.Açılacak olan diyalog kutusundaki Gizli seçeneğini aktif duruma getirip Uygula tuşuna basın.Sorulacak olan soruları OK diyerek geçin.Artık From ICQ klasörü orada durmasına rağmen size gözükmeyecektir.

    17.Bir Kullanıcı Beni Listesine Eklerken Benden İzin Almasını Nasıl Sağlayabilirim ?
    ICQ tuşuna tıkladığınızda açılan menuden Security & Privacy seçeneğine tıklamalısınız.Ekrana gelecek olan pencerenin General basamağına geçin.Burada Contact List Authotirization bölümünde bulunan My Authorization is required before user added me to their Contact List seçeneğini işaretli duruma getirmelisiniz.Apply tuşuna tıkladığınızda aktif hale gelecektir.

    18.Bilgisayarımı Kullanan Birinin Benim Hesabıma Girmemesini Nasıl Sağlayabilirim ?
    Bunun için her açılışta şifre sormasını sağlayabilirsiniz.Açılışa şifre koymak için ICQ penceresinden Security & Privacy seçeneğine tıklamalısınız.Ekrana gelecek olan pencerenin General basamağına geçin.Burada Security Level başlığının altındaki High seçeneğini seçili duruma getirin.Artık her ICQ açılışında, kullanıcı değiştirdiğinizde şifre sorulacaktır.

    19.ICQ Şifremi Nasıl Değiştirebilirim ?
    ICQ tuşuna tıkladığınızda açılan menüden Security & Privacy seçeneğine tıklayın.Ekrana gelecek olan pencerenin Password basamağına geçin Type Your New Password bölümüne yeni şifrenizi yazın.Daha sonra alttaki kutucuğa aynı şifreyi yazıp Save tuşuna basın.Şimdi yeni bir pencere açılacak ve sizden önceki şifrenizi isteyecek.Önceki şifrenizi de yazıp, OK tuşuna bastıktan sonra şifreniz başarı ile değiştirilmiş olacak.

    20.ICQ Şifremi Unuttum ? Şimdi Ne Yapacağım ?
    Eğer Kişisel Bilgiler bölümüne e-mailinizi yazdıysanız şifrenizi geri alabilirsiniz.İlk olarak color=#0000ffhttp://www.icq.com/password adresine gidin.Karşınıza gelecek olan sayfanın ICQ# bölümüne ICQ numaranızı E-mail bölümüne de mail adresinizi yazın.Send tuşuna basın.Şifreniz mail adresine postalanacaktır.

    21.ICQda Nasıl Görünmez Olurum ?
    ICQ tuşunun sol tarafında yer alan bağlantı durumu tuşuna tıkladığınızda açılan menüden invisible seçeneğini seçmelisiniz.Böylece görünmez olabilirsiniz.

    22.Tanımadığın Kişilerden Gelen Mesajları Nasıl Engelleyebilirim ?
    ICQ tuşuna tıkladığınızda açılan menüden Security & Privacy seçeneğine girin.Ekrana gelecek olan pencerenin Ignore basamağına geçin.Burada Add To Ignore List tuşuna tıkladığınızda açılan pencereye Ignore etmek istediğiniz kullanıcının ICQ numarasını yazın ve OK tuşuna basın.

    23.Chat veya Dosya Yollamalarını Nasıl Engelleyebilirim ?
    Ilk olarak ICQ penceresindeki ICQ tuşuna buradan da Preferences yazısına tıklayın.Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun sol tarafındaki Events yazısına tıklayın.Şimdi sağ tarafta Chat basamağına geçin.Bu basamakta Automatically refuse all Chat Requests seçeneğini işaretli duruma getirin.Artık hiç bir kullanıcıdan Chat önerisi almayacaksınız.
    Dosya yollanmasını önlemek için Preferences penceresinin sol tarafında yer alan Events yazısına tıklayın.Şimdi sağ tarafta File Transfer basamağına geçin.Bu basamakta Automatically refuse all incoming file requests seçeneğini işaretli duruma getirin.Artık hiçbir kullanıcı size dosya göndermeye çalışamayacak, otomatik olarak bu istekleri reddedilecek.
    ICQYa İnce Ayarlar:

    24.ICQya 7den Fazla Nasıl Kullanıcı Ekleyebilirim ?
    ICQ uygulamalarını kapatın.Başlat*Çalıştır komutunu çalıştırın.Karşınıza gelecek olan diyalog kutusuna regedit yazın ve tamam tuşuna basın.Burada HKEY_CURRENT_USER/Software/Mirabilis/ICQ/DefaultPrefs anahtarına ulaşın.DefaultPrefs anahtarı seçili durumda iken Düzen*Yeni*Dize Değeri komutunu çalıştırın.Şimdi sağ taraftaki pencerede yeni bir dize değeri oluşturulacaktır. Bu dize değerine "OwnersNoLimit" adını verin.Bu dize değerini oluşturduktan sonra çift tıklayın ve Değer Verisi bölümüne Yes yazıp, Tamam tuşuna tıklayın.Kayıt Düzenleyici programından çıkıp ICQyu başlatın.

    25.Birden Fazla ICQ Penceresi Nasıl Açabilirim ?
    Birden fazla ICQ hesabınızı aynı anda kullanmanız mümkün.Bunun için mICQ ya da ICQ-Launch programlarını kullanabilirsiniz.bu programları color=#0000ffhttp://www.download.com/ adresinde aratarak bulabilirsiniz.
    Sık Sorulan Sorular

    26.ICQ Sürümüm Hakkında Nasıl Bilgi Sahibi Olabilirim ?
    ICQ penceresinin sol alt tarafında yer alan ICQ tuşuna basın.Daha sonra Help bölümüne geçip Abouta basın.About ICQ penceresinin üst bölümündeki ilk iki satırında ICQ hakkında bilgi bulabilirsiniz.

    27.ICQde SMS Gönderebiliyormuyum ?
    Türk Cep Telefonu Şirketleri henü bu özelliği desteklemiyor.

    28.ICQda Henüz Alınmamış Numaraları Alabilme İmkanım Varmı ?
    Maalesef ICQ numaraları belirli bir sıraya göre verildiği için böyle bir imkan yok
#21.02.2005 22:58 0 0 0
  • Selamlar Cr@ckm@n... Sana bi Sorum Olucak ..
    Bende ICQ nun 5 Serisinden var .. ve Duydum ki Buradan SMS yollayabiliyormuşuz. Fakat Ben Bu Olayı Çözemedim.. Eğer Bu Konu Hakkında Bi Bilgin Varsa Bizimle Paylaşırmısın ..

    Bide,Eger Yollanıyorsa Turkiyede ki Operatorler bu Servisden Yararlanabiliyormu ...

    ICQ numaram : 334-150-313

    Simdiden SaoL
#28.01.2006 18:57 0 0 0