Malzemeler :

1 su b. sıvıyağ
1 su b. yoğurt
1 yumurta
1 tatlı k. tuz
1 p. kabartma tozu
alabildiği kadar un

İç harcı için:

3 soğan
300 gr. kıyma
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz, karabiber

Üzeri için:
Galeta unu

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu ve üzerine alabildiği kadar un ilave edin.Tüm malzemeleri karıştırın.3 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanları ilave edin ve soğanları kavurun.Daha sonra üzerine 300 ge. kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurun.Daha sonra üzerine ince kıyılmış olan maydanozu ilave edin.

Hamuru bezelere bölün.Her bezeyi elinizle yuvarlak olarak kesin.Hamurun ortalarına kıymalı iç harçtan ilave edin ve kapatın.Daha sonra poğaçaları galeta ununa bulayın.Galeta unlu poğaçaları fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 04.12.2008 16:58
Nefis görünüyor,emegine saglık ŞeMuKaBu.