AHŞABA HAYAT VERMEK

Son güncelleme: 04.12.2008 13:53
  • İster evinizde bulunan eskimiş bir ahşap objeyi yenilemek için, ister içinizden geldiği gibi yeni bir objeyi işleyip ona hayat vermek için olsun, ahşap boyama boş vakitlerinizi değerlendirmenizi sağlayacak keyifli yollardan biridir. Ahşap boyama ile içinizdeki yaratıcılığı ortaya çıkararak hem kendi hayatınızı renklendirebilir hem de sevdiklerinizi küçük ama anlamlı hediyelerle sevindirebilirsiniz.
    Biraz beceri, ilgi ve sabırla birbirinden güzel ve kullanışlı bir çok ahşap obje yaratabilirsiniz. Bu uğraş boş vakitlerinizi dolduracağı gibi günlük hayatın sorunlarından uzaklaşmanızı sağlayarak sizi rahatlatacaktır da.

    Ahşap boyama ve yenileme boyayla eskitme, mumla eskitme, boyayla çatlatma, vernikle çatlatma gibi çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilir. Hangi yöntem seçilirse seçilsin öncelikle üzerinde çalışılacak objenin zımparalanması gerekir. Ahşap obje zımparalama işlemiyle pürüzsüz hale getirilmelidir.

    Ahşap çeşitli türde boyalar ve renkler kullanılarak boyanabilir. Hatta özel bir efekt yaratmak için bir bez parçası veya sünger ile önceden boyanmış zemin üzerinde başka renklerle tamponlama yapılabilir. Hatta resim becerinize güveniyorsanız hoşunuza giden bir deseni de uygulayabilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız ahşap objeye eğer isterseniz çeşitli yöntemler kullanarak da resim ekleyebilirsiniz. Örneğin dekupaj tekniği ile hazır bir resmi yüzeye tutkalla yapıştırıp sonrasında vernikleyerek bir desen elde edebilirsiniz. Ya da mozaik kabartma tekniği ile sabitlediğiniz resmin üzerine boyutlu mozaik sıvısı uygulayarak boyutlu görünmesini istediğiniz kenarları belirginleştirebilirsiniz.

    Bu işlemlerden hangisini seçerseniz seçin, işlem sonunda kuruyan objeyi dış etkenlere karşı korumak için verniklemelisiniz. Vernik uygulaması da tıpkı boya gibi renkli, renksiz, mat ya da parlak olmak üzere çeşitli şekillerde yapılabilir. Verniklemenin ardından da ahşap objeniz evinizde seçtiğiniz bir köşeyi renklendirmek ya da bir sevdiğinize verilmek üzere paketlenmek için hazır olacaktır.
#04.12.2008 09:39 0 0 0
  • Çok güzel ve zevkli bir ugraş,paylaşımın için saol cadıkız.
#04.12.2008 13:53 0 0 0