Malzemeler
4 Su bardağı elenmiş un

2 Adet yumurta

Yarım Paket margarin yağı (125 gram)

250 gr. kıyma

1 küçük demet maydanoz

1 Adet baş soğan

2 Bardak yoğurt yeterince tuz, kırmızı biber,sarımsak.


Yapılışı
KIYMANIN HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içerisine çok ufak kıyılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yeterince tuz, az miktarda kara biber, bol kırmızı toz biber eklenerek yoğrulur.

SOSUNUN HAZIRLANIŞI:
Yarım paket margarin eritilerek içerisine bir yemek kaşığı dolusu salça, bir çay kaşığı kırmızı toz biber, bir çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı su ile 2 dk. kaynatılır. (İçerisine Knor et suyu da ilave edebilirsiniz.)

YAPILIŞI :
Düz bir yere un elenir, ortasına yumurta kırılır, kafi miktarda tuzu eklenir, su ilavesiyle sert hamur yoğrulur. Hamur iki bezelere ayrılır, 1 mm' den biraz daha ince olarak hamur açılır, açıldıktan sonra 1,5 cm ebadında ve kare biçiminde hamur kesilir, bu karelerin içerisine hazırlanmış olan içten küçük miktarda iç konulur, köşeler birleştirilerek uç kısımlarından sıkıştırılarak kapatılır.
Hazırlanmış olan mantılar geniş bir kapta kaynayan tuzlu suyun içerisine atılır, hamur kokusu gidinceye kadar haşlanır, (Hamur dişinize sert gelmeyecek duruma geldiği an haşlama işi bitmiş demektir) sonra ocaktan alınarak üzerine bir su bardağı soğuk su ilave edilir.
(Sonradan eklenen su ilavesinin amacı mantının dibe çökmesini ve hamurların daha diri olmasını sağlar) bu işlemlerden sonra mantının fazla suyu süzülerek mantının içerisinde bir miktar su bırakılır.
Hazırlanmış olan sos tenceredeki mantının içerisine ilave edilerek az miktarda karıştırılır. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve sumak atılarak afiyetle yenilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1219
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 28.02.2006 23:31
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize saglık
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:36
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:01
Şimdi olsada yesek.Ellerine sağlık.
masarac Tarih: 27.12.2005 23:59
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:33
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:27
Numberone Tarih: 30.09.2005 14:49
eLLerinE saqLık
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:06
[COLOR=orangered]Ellerine saglik arkadasim