Binnur Şerbetçioğlu, (d. 29 Temmuz 1960, İstanbul)
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senarist.


Ankara Devlet Konservatuvarında, beş yıl süreyle bale eğitimi alan Binnur Şerbetçioğlu. Okulunun ardından üç yıl süreyle Belkıs Aran ve Atifet Usmanbaş'tan şan dersleri aldı.Erenköy Kız Lisesini bitiren sanatçı, 1980 yılında İstanbul Radyosu sınavlarını kazanarak Türk Müziği alanında eğitimini pekiştirdi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Bölümü iki yıl öğrenim gören Şerbetçioğlu, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümünde okumaktadır.Şehir Tiyatroları kadrosunda olup, çeşitli sinema ve dizi filmlerde de oynadı. Eşi olan sanatçı Tarık Şerbetçioğlu ile tiyatro sahnesinde evlenen oyuncu, aynı zamanda bir senaryo yazarıdır.(Giray Uyar'ın(1983)annesidir.Tiyatro oyunları yazımına 1998-"Bugün Benim Doğum Günüm",1999-"Numan.Net",2000- "Mutluluk Çiçeği"(Çocuk Oyunu),2001-"Adı Maksut", adlı oyunlarını yazmıştır.Mitos Boyut'tan "Toplu Oyunları 1",çıkmıştır.


Ödülleri

* Afife Jale Tiyatro Ödüllerinde 2001 yılında, "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüne "Otello" oyununda "Emilia" rolü ile aday gösterilmiştir.
* Afife Jale Tiyatro Ödüllerinde 2005 yılında, "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüne "Kiralık Konak" oyunundaki "Sakine" rolü ile aday gösterilmiştir.
* Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri, 2005, "En iyi yardımcı kadın oyuncu" dalında "Kiralık Konak"

Oyunundaki "Sakine" rölü ile aday gösterilmiştir.

* Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri, 2007, Müzikal komedi dalı, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü almıştır.


Rol aldığı bazı oyunlar

* Kırmızı Pazartesi (oyun)
* Çılgın Dünya
* Kiralık Konak
* Evita
* Barışa Şans Verin
* Kuyruklu Yıldız Altında
* Müfettiş
* Kırmızı Papuçlar
* Resimli Osmanlı Tarihi
* Kuşlar
* Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye
* Hadi Mars'a Gidelim
* Otello
* Hürrem Sultan
* Cem Sultan
* Hoşu'nun Utancı
* Çalıkuşu
* Palyaço Prens
* Sersem Kocanın Kurnaz Karısı


Filmografisi (Senarist)

* Ömer Seyfettin: Yüksek Ökçeler - 2005
* Ömer Seyfettin: Yalnız Efe - 2005
* Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu - 2005
* Ömer Seyfettin: Mahçupluk İmtihanı - 2005
* Ömer Seyfettin: And ve Kaşağı - 2005
* Ömer Seyfettin: Diyet - 2005
* Ömer Seyfettin: Niçin Zengin Olamamış - Zeytin Ekmek - 2005
* Ömer Seyfettin: Çanakkale'den Sonra - 2005
* Ömer Seyfettin: Velinimet - Uçurumun Kenarında - 2005
* Ömer Seyfettin: Harem - 2005
* Ömer Seyfettin: Perili Köşk - 2005
* Ömer Seyfettin: Çakmak ve Külah - 2005
* Ömer Seyfettin: Üç Nasihat - 2005


Filmografisi (oyuncu)

* (Akasya Durağı) -2008
* Avrupa Yakası- 2008
* Kadın İsterse -2006
* Yalancı Yarim- 2007
* Ters Yüz - 2007
* Kısmetim Otel - 2007
* Ekmek Teknesi - 2002
* Oğlum Adam Olacak - 1995
* Suçlu Kim - 1994
* Yazlıkçılar - 1993
* Bizimkiler - 1989





Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 583
favori
like
share