Siyah Birayla Dana Yahni


Malzemeler
1 kg. Antrkot Dana Eti, (küp seklinde kesilmis)
2 Adet Kiyilmis Sogan
1 Adet Dilimlenmis Dolmalik Biber ve Kirmizi Biber
2 Dis Kiyilmis Sarimsak
2 Çorba Kasigi Yag
1 Çorba Kasigi Esmer Seker
1 Çorba Kasigi Un
12,5 cl. Siyah Bira
12,5 cl. Su
1 Tutam Kekik
1 Çorba Kasigi Kirmizi Sarap Sirkesi
1 Çorba Kasigi Beyaz Hardal
3 Tane Karanfil
Tuz, Karabiber
Yemegin Yapilisi
Firini 150 dereceye ayarlayin. Tavada yagi kizdirin ve etleri içine atip hafifçe kizartin. Sonra etleri düdüklü tencereye aktarin.
Sogani, biberleri ve sarimsagi tavada birkaç dakika kavurun. üzerine un ve seker serpin. Karistirirken bir yandan da içine yavas yavas bira ve su ilave edin. Sonra kekik, sirke, hardal, karanfil, tuz ve karabiber serpin. Kaynama noktasina gelince, karisimi düdüklü tenceredeki etin üzerine dökün.
Tencerenin kapagini kapatin ve yemegi yaklasik 1,5 saat ateste tutun. Gerekirse yeniden su ve bira ilave edin.
Not: Yemeginize havuç ve brokoli de ilave edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 361
favori
like
share