Denizli Çivril Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi Öğrenci Ve Mezunları

Son güncelleme: 06.12.2008 02:31
  • Okul Müdürü
    Rukiye KILINÇ

    PERSONEL BİLGİLERİ
    Müdür Yardımcısı 2 Öğretmen 17 Memur 1 Yardımcı Hizmetli 0
    ŞUBE ve ÖĞRENCİ SAYILARI
    Şube Sayısı 9 Öğrenci Sayısı
    BİNA BİLGİLERİ
    Derslik Sayısı 9 Atölye ve İşlik Sayısı 5 BT Sınıfı

    • Bütün öğrencilere orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunların tanıma çözüm yolları arama ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak.
    • Öğrencileri, çeþitli program ve okullarla ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde ve doğrultusunda hem mesleğe hem yüksek öğretime ya da hayata ve iş alanlarına hazırlamak.
    • İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde meslek elemanlarını yetiştirmek.
    • Çevrenin eğitim ve öğretim gereksinimini karşılamak, okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek, gerektiğinde bir kısım derslerin, endüstri, iş ve hizmet kurumlarında yapılmasını sağlamak ve çevre-okul işbirliğini kurmaktır.
    Bu amaçlar gerçekleştirilir ve bu görevler yerine getirilirken öğrencilerin istek ve yetenekleri ile toplum gereksinmeleri arasında denge sağlanır.
    1993-1994 Öğretim yılında Kız Meslek Lisesine dönüştürülmüş olan okulumuzun halen bünyesinde Pratik Kız Sanat Okulu ile 3-6 yaş arası Uygulama Sınıfı bulunmaktadır.
    Eğitim ve öðretime devam eden bölümlerimiz; Tekstil-Konfeksiyon, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilgisayar bölümü bulunmaktadır. 2001-2002 Öğretim yılı içinde Bilgisayar atölyesi olşturulmuş aynı yıl içinde gerekli girişimlerde bulunularak bölüm açılmıştır.
    ilçemizde ilk öğretimler gezilerek okulun tanıtımı yapılmış ve aynı zamanda anket uygulanmıştır. 8. Sınıf öğrencileri arasında yapılan anketlerde %99 öğrencinin Orta Öğretime devam etmek istediği tespit edilmiş; bunların arasında %34'lük miktardaki öğrencinin Kız Meslek Liselerini tercih ettikleri tespit edilmiştir. Öğrencilerin okulumuzu tercih etme sebepleri arasında %28'lik bölüm "iş imkanının sağlanması" nedeniyle, %18'lik bölüm ise yüksek okullara girişlerdeki "ek puan" nedeniyle tercih ettikleri tespit edilmiştir.Yine yapılan anket sonucunda %70 oranındaki öğrenci grubunun Bilgisayar bölümünü, %14 oranındaki öğrenci grubunun Kuaförlük bölümünü, %16 oranındaki öğrenci grubunun Büro Yönetimi-Sekreterlik bölümlerini tercih ettikleri görülmüştür.
    Yapılan yazışmalar ve girişimler sonucunda Bilgisayar Bölümü açılmış ve devam etmektedir.
    Bunun yanı sıra Kuaförlük ve Cilt Bakımı için girişimlerde bulunulmuş, yeni öğretim yılında açılması için uğraşılmaktadır.
    Okulumuzun Pratik Kız Sanat Okulu kısmında da Giyim, Nakış, El sanatları, Kumaş boyama kursları halen faaliyetlerini sürdürmektedir.
    Yıl sonlarında okulumuzu tanıtmak, öğrencilerimizin yaptıkları işleri sergilemek amacıyla sergi düzenlenmektedir. Sergimize halkımızın yoğun ilgi ve talebi vardır.Sergimizin yanında ayrıca öğrencilerimizin yaptıkları el emeği, göz nuru ürünler kermeste halkın alabileceği fiyatla sunularak okulumuza katkıda bulunmaktadır.
#06.12.2008 02:31 0 0 0