D.V.Mikusch - Ölümsüz

Son güncelleme: 06.12.2008 19:05
  • Ölümsüz Kitap Tanıtımı - Ölümsüz Kitap Özeti

    noimage

    Yayınevi : İkarus Yayınları
    Sayfa Sayısı : 360
    Basım Tarihi : Aralık 2008

    Ölümsüz, Avrupalılara göre başarılamaz olanı başaran, kazanılamaz denen savaşları kazanan, yapılamaz denen değişimleri gerçekleştiren Atatürk'ün mücadelelerle geçen yaşamının, bir ülkenin küllerinden doğuşunun, dirilişin hikayesidir.

    Ölümsüz, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve ilişkide olduğu ülkelerin sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan incelendiği, karşılaştırmalı bir tarih tablosudur. Ölümsüz, kişisel ve ulusal Kurtuluş Savaşı'nın neler pahasına verildiğini gerçekçi ifadelerle betimleyen, dökülen kanların değerini hamasi laflara boğmadan özetleyen, yanlı yansız herkesin ibretle, heyecanla okuyacağı, yer yer roman kadar sürükleyici bir dille kaleme alınmış eserdir. 7 dile çevrilmiş, batılı aydın ve siyasilerin takdirini kazanmış olan bu kitap, 'ölümsüz' sıfatıyla özdeşleşen Mustafa Kemal Atatürk'ün kişiliğini ve eylemlerini açık yüreklilikle gözler önüne sermektedir.

    "Çoktan tarihin malı olmuş kişiler, geçmişin karanlıklarından çıkıp satırların arasında dolaşıyor. Her milletten politikacılar, askerler, hükümdarlar, serüven adamlarıdır bunlar. Kimine iyi diyoruz, kimine kötü; kiminin davranışını olumlu buluyoruz, kimininkini olumsuz; kiminden hoşlanıyoruz, kimine öfkeleniyoruz; tıpkı bir romanda olduğu gibi. Bu kitapta tarih romanlaşıyor." Esat Nermi Erendor
#06.12.2008 19:05 0 0 0