Malzeme :


220 gr. yağ :
80 gr. pudra şekeri
1/2 çay kaşığı rende limon kabuğu
Az vanilya
1 bütün yumurta
300 gr. elenmiş un

Hazırlanısı:
Küçük çukur bir kaba yağı, pudra şekerini, va*nilya ve limon kabuğunu koyup ağaç bir spatula ile 5 dakika iyice karıştırarak köpürtünüz. Yu*murtayı ilâve ederek iyice karıştırıp unu ilâve ediniz. Karıştırarak yediriniz.
Ucunda bir buçuk santim kutrunda tırtıllı düğ bulunan stkma torbasına bisküit hamurunu doldurup gayet hafif yağlanmış ve püskürtülür gibi un serpilmiş bir tepsiye yıldız biçimi veya yedi santim uzunluğunda veya midye biçimi sı*kıp 200 derece ortadan hızlı fırında 8-10 dakika pişiriniz.
Not: Bisküitlerin üzerine fırına koymadan ya*rımşar kiraz şekerlemesi veya yuvarlak kesilmiş portakal şekerlemesi koyabilir*siniz. Pişince de erimiş çikolataya uçları*nı batırıp yeşil fıstığa batırabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 381
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 07.12.2008 20:56
Tarifin için saol sil baştan.
Pastalar-Kekler-Kurabiyeler bölümüne alıyorum.