Karides Kokteyli tarifi



Malzemeler :
1/2 kıvırcık salata
250 gr ufak karides
1 limon
5 adet iri karides
İnce kıyılmış maydanoz
Kokteyl Sos
50 ml (1 1/2 çorba kaşığı) ketçap
30 ml (2 çorba kaşığı) krema
175 ml (7 çorba kaşığı) mayonez
Birkaç damla limon suyu
Birkaç damla nar ekşisi
yemeğinin hazırlanışı:
Hazırlık

Kıvırcık salatayı yapraklarına ayırıp, yıkayın ve ince ince kıyın. Karides kokteyl bardaklarının dibine, bardağın 2/3`ünü kaplayacak şekilde yerleştirin.

Kokteyl sosu hazırlamak için ketçap, krema ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın. Lezzetlendirmek için limon suyu ve birkaç damla nar ekşisi katın, karıştırın.

Temizlenmiş ufak karidesleri kokteyl bardaklarında ki kıvırcık salatanın üzerine dilediğiniz şekilde dilediğiniz miktarda yerleştirin.

Limon dilimlerini bardağa takabilmeniz için kabuğunu yarıya kadar keserek, kesik kısmı dışarıda kalacak şekilde bardağa oturtun. Sosunu koyduktan sonra iri karidesinizi istediğiniz biçimde yerleştirin.

Ana Yemek

Ön hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde kıvırcık salatayı hazırlayıp, kokteyl bardaklarına bölüştürün.

Aşağıda gösterildiği gibi kokteyl sosunu hazırlayıp, nar ekşisi ve limon suyu ile tatlandırarak tamamlayın. Ufak karidesleri, kokteyl bardaklarındaki kıvırcık salatanın üzerine dağıtın. Limonu ise uzunlanmasına 5 dilime bölün. Limonların ortasındaki beyaz zarı keserek sıkılmasını kolaylaştırın ve gösterilen biçimde bardağa oturtun.

Hazırladığınız sosu karideslerin üzerine gezdirin. İri karidesler ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz serperek süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 581
favori
like
share
COCO Tarih: 13.12.2008 15:41
Rica ederim.
SU-PERISI Tarih: 11.12.2008 20:08
Tarif için teşekkürler,emegine saglık.