Pazar: Bir Ticaret Masalı The Market - A Tale of Trade

Son güncelleme: 11.12.2008 01:21
  • Pazar - Bir Ticaret Masalı (2007)


    Vizyon Tarihi: 9 Ocak 2009

    Oyuncular: Tayanç Ayaydın, Genco Erkal, Şenay Aydın, Rojin Ülker
    Melih Düzenli, Hakan Şahin, Şeval Bozbay

    Yönetmen: Ben Hopkins

    Senaryo: Ben Hopkins

    Yapımcı: Roshanak Behesht Nedjad

    Görüntü Yönetmeni: Konstantin Kröning

    Müzik: Cihan Sezer

    Yapım: Türkiye, Almanya, İngiltere, Kazakistan 2007 93 dakika (Renkli)

    Dil: Türkçe


    Mihram, doksanlı yılların ortasında, Doğu Anadolu'nun bir sınır köyünde yaşayan, ticari kafaya sahip, uyanık bir küçük tacirdir. Büyük işler bağlamak için birçok fikri vardır ama bu fikirleri hayata geçirecek sermayeye sahip değildir. Verici konduğunu gördüğünden beri cep telefonu satan bir dükkan açmaya karar vermiştir. Bir gün, kasabadaki dispansere ilaç taşıyan kamyonun soyulması üzerine çaresiz kalan hekim Mihram'dan karaborsa ilaç bulmasını ister. İlaç acilen çocuklar için gereklidir. Mihram'ın ticarette düsturu "Ne gerekirse bulurum"dur.

    Mihram bu durumu hayatını nihayet değiştirebileceği bir fırsat olarak görür. Kamu parasıyla kumar oynayacak, sınır ötesine, Azerbaycan'a, kaçakçılık yapacaktır. Eğer kaybederse toplumdan dışlanacağının farkındadır, ama kazanırsa hayal ettiği işi kuracak kızına ve karnı burnunda karısına daha iyi bir gelecek hazırlayacaktır. Ama iki öğeyi hesaba katmamıştır: Onu örgüte katılması için zorlayan yerel mafya liderini ve piyasanın acımasız kurallarını.

    Pazar: Bir Ticaret Masalı, kapitalist öğretinin egemen olduğu dünya ticaretinin küçük bir halkasını tasvir ederken, yoksulluğun ve köşe dönücü zihniyetin bireyi değer erozyonuna uğratmasını, vicdanını yok etmesini ele alır. Mihram'ın serüveni aşık geleneğini andıracak biçimde türkülerle, bir masal gibi anlatılır.


    noimage
#11.12.2008 01:21 0 0 0