Malzeme:

5 çorba kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
400 gram börülce
1 tatlı kaşığı beyaz toz biber
1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
300 gram sardalya
300 gram hazır karides
200 gram midye içi
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun. Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış börülceleri ilave edin. Beyaz şarabı üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.

Büyük güveç kabını tereyağlayın. Hazırlanan harçın yarısını güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış karidesleri, fileto çıkarımış iki parça halindeki sardalyaları ve midyeleri yerleştirin. Kalan harcı üzerine serin. Güveci önceden 200C’a ısıtılmış fırına verin. Pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpin. Tekrar fırına verin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 21.02.2009 13:01
Paylaşım için teşekkürler elinize sağLık
MySQL Tarih: 03.02.2009 02:40
hmmm afiyet olsun bizee



paylasim icin tsk ediyorum...
CANÖZÜM Tarih: 20.12.2008 00:22
ellerinize sağlık..
COCO Tarih: 13.12.2008 16:54
Tesekkürler kralice.