Malzeme:

6 yumurta
25 gram havuç
250 gram bezelye
Ekmek
100 gram tereyağı

Yapılışı:

.Sebzeleri tuzlu suda haşladıktan sonra havuçları ufak ufak doğrayarak bunları bezelye ile karıştırın. 6 küçük yemek kalıbını erittiğiniz tereyağı ile iyice yağlayın ve içlerine sebzeleri taksim ederek bastırıp yerleştirin.
2.Kaşıkla her birine birer çukur yaparak içlerine yumurtaları kırın ve 10 dakika kadar bekletin.
3.Kalıpları sıcak suda yarım saat kaynatın sonra kalıpların altına hafif bir şekilde vurarak yumurtaları yuvarlak kesilmiş ve tereyağında kızarmış olan ekmek dilimlerinin üzerine çıkarıp hemen servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 16:52
Hiç Denemedim Ama Deneyecem Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
COCO Tarih: 13.12.2008 14:40
Emegine saglik.