Yün Parçalarını Değerlendirin

Son güncelleme: 12.12.2008 15:23
  • noimage


    Örgü ördükten sonra kısa bir yün parçanız mı kaldı? Ya da evde rafya ipleriniz mi var? Bunları kullanarak önerdiğimiz yöntemle birçok tasarıma imza atabilirsiniz...

    Malzemeler:
    Suda eriyen tela (tuhafiyecilerden bulabilirsiniz), yün parçaları, iğne iplik, makas, boncuk pul gibi süsleme malzemeleri.

    Uygulama:
    Telayı, arzu ettiğiniz parça büyüklüğünü göz önünde bulundurarak, iki kat olacak biçimde kesin. Farklı renklerde yünleri telanın içine yerleştirin. Telanın ikinci katını yünlerin üzerine kapatın. Yünlerin kaymasını engellemek için toplu iğne ile sabitleyin. İğne ve iplikle 1'er cm arayla yatay şekilde telayı dikin. Tüm ğarçayı diktikten sonra eğer parçanın üzerini boncuk, pul ve benzeri şeylerle süsleme yapmak istiyorsanız telanın üzerine bu işlemeleri de yapın.

    Çalışmanızı tamamladıktan sonra telayı 30 derece sıcaklıktaki suya bastırın. Telanın eridiğini ve yünlerin ortaya çıktığını göreceksiniz. Böylelikle yünler sabitlenecek ve hoş bir görünüm kazanacak. Biz bardak koruyucu yaptık siz arzu ettiğiniz birçok projeyi bu malzeme ve yöntemle gerçekleştirebilirsiniz.
#12.12.2008 15:23 0 0 0