Malzemeleri

2 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket H.kabartma tozu
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı tahin
1 su bardağı irmik
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
Çam fıstığı tozu
Kaymak

Hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpalım. Vanilyayı h.kabartma tozunu sıvıyağı sütü ve sıvı tahini katıp karıştıralım (kaşıkla) en son olarak irmiğide katıp karıştırıp az yağlanmış borcama dökelim. 180 Derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Önceden hazırlayıp ılıttığımız şerbeti baklava dilimleri şeklini verdiğimiz sıcak kekin üzerine dökelim soğuyup şerbetini emdikten sonra tabaklara aldığımız tatlımızın üzerine kaymak ve fıstık tozu serpip servis edebiliriz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1051
favori
like
share
asi_girl_ Tarih: 21.12.2008 01:55
ellerine saglık
AYIŞIĞI Tarih: 21.12.2008 01:52
ellerine sağlık arkadaşım..denemek isterim lezzetli olacağa benziyor
refik Tarih: 19.12.2008 17:51
Ellerine sağlık su-perısı