Altan Civelek

Son güncelleme: 16.12.2008 02:07
  • Artvin in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinin Köprücü köyünde doğdum. İlkokul üçüncü sınıfa kadar aynı köyde okuduktan sonra babamın iş değişikli nedeniyle ortaokul ve liseyi Rize'nin Ardeşen ilçesinde bitirdim.

    noimage

    Babamın ve iki amcamın da müzisyen olmaları nedeniyle,müzikle çok küçük yaşlardan itibaren iç içe büyüdüm. Daha 10 yaşıma gelmeden evde bulunan beş çeşit müzik enstrümanıyla tanışmıştım.Ama ne yazık ki -belki de elektronik oluşunun verdiği çekiciliktendir- ben sadece orga merak sardım. Daha 13-14 yaşımdayken babam ve arkadaşlarının kurmuş olduğu orkestrada kendime yer bulmuştum. Gündüz okul, gece eğlence mekanlarında geçen bir kaç seneden sonra lise bitti (1993) ve biz yine babamın iş değişikliği nedeniyle Ankara ya göç ettik.

    Yaklaşık 11 yıldan beri Ankara da, değişik eğlence mekanlarında sahneye çıkıyorum. Daha çok piyasa müziği yaptığımız için, her türlü müzik tarzını dinliyor ve her tarz dan şarkılar okuyorum. Karadenizli oluşum, doğa ve yayla kültürünü tatmış olmamdan dolayı da, yöresel besteler yapıyor, derliyor, düzenliyor ve yorumluyorum.

    Amacım bu besteleri, özünü bozmadan okuyabilecek sanatçılara okutmak yada hepsini kendi yorumumla bir albümde toplamak ve sizlere ulaştırabilmek.

    Gittuğun O Yerlerde Söle Huzurda misun ?
    Geride Kalanların Söyle Farkında misun ?
    Atın Beni Denizlere Vermeyun Ellerine Oyy
    Zaten Hasret Kalmış İdum O Deniz Gözlerune

    Gidup Ta Dönmemeye Söyle Yeminli misun ?
    Dönüp Te Görmemeye Dayanabilir misun ?
    Ey Göklerin Yıldızi Benim Farkimda misun ?
    Benden Ayrı Yaşamaya Dayanabilir misun ?

    Atın Beni Denizlere Vermeyun Ellerine Oyy
    Zaten Hasret Kalmış İdum O Deniz Gözlerune
#16.12.2008 02:05 0 0 0
  • noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#16.12.2008 02:07 0 0 0