Oylar Hidayet Enes ve Bahar'a

Son güncelleme: 17.12.2008 15:02
  • Oylar Hidayet,Enes ve Bahar'a

    Hidayet Türkoğlu, "Avrupa'da Yılın Oyuncusu", Enes Kanter ve Bahar Çağlar ise "Genç Oyuncular" kategorisinde aday gösterildi.



    Avrupa'da "2008 Yılının Oyuncuları"nın seçilmesi için oylamalar başlarken, Türkiye'den (A) Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte, genç oyuncular Enes Kanter ve Bahar Çağlar da ödüller için aday gösterildi.

    Geçen yıl Utah Jazz'lı oyuncu Andrei Kirikenko'nun kazandığı ödül için bu yıl, 12 kişilik listede Hidayet Türkoğlu da yer aldı. "Avrupa'da Yılın Basketbolcusu" ödülü için oylamalar 2009 yılı Ocak ayında sona erecek.

    Aday listesinde Orlando Magic ve (A) Milli Takım'ın yıldızı Hidayet Türkoğlu'nun yanında, geçen yıl bu ödülü kazanan Andrei Kirilenko (Utah Jazz), Letonyalı oyuncu Andris Biedrins (Golden State Warriors), Yunan guard Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), 2005 yılında bu ödülü kazanan Alman oyuncu Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), İngiltere'yi Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyan Luol Deng (Chicago Bulls), Sırp oyuncu Nikola Pekovic (Panathinaikos), geçen yıl NBA kariyerinde ilk kez final oynayan İspanyol oyuncu Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Litvanyalı şutör Ramunas Siskauskas (CSKA Moskova), NBA'e bu yıl adım atan Rudy Fernandez (Portland Trail Blazers), Fransız oyun kurucu Tony Parker (San Antonio Spurs) ve Hırvat oyuncu Zoran Planicic (CSKA Moskova) bulunuyor.

    Enes ve Bahar da Aday
    Fenerbahçe Ülker'de forma giyen milli oyuncu Enes Kanter ise "Avrupa'da Yılın Genç Oyuncusu" ödülü için yarışan isimler arasında bulunuyor.

    Bu ödüle Enes Kanter dışında NBA'de New York Knicks tarafından seçilen Danilo Gallinari, Utah Jazz'da forma giyen Yunan pivot Kosta Koufos, Maccabi Electra takımında forma giyen İsrailli Omri Casspi ve geçen yıl bu ödüle layık görülen İspanyol guard Ricky Rubio (DKV Joventut) gibi önemli isimler de aday gösterildiler.

    Bayan Milli Takım ve Galatasaray;ın başarılı oyuncusu Bahar Çağlar ise "Avrupa'da Yılın Genç Bayan Oyuncusu" ödülü için aday gösterilen 12 oyuncu arasında yer aldı.

    Oy verrmek İçin

    Avrupa'da Yılın Oyuncusu
    Genç Oyuncusu Genç Bayan Oyuncusu
#17.12.2008 15:02 0 0 0