Bilişim Rüzgarı

Son güncelleme: 23.12.2022 13:41
  • noimage

    Bilişim Rüzgarı

    Yönetmen Hakan AYBAR
    Yapımcı Hakan AYBAR - Serkan Olcay ÖZDİL
    Sunucu Berrin TURAN

    Bilgisayarın hayatımızın merkezine yerleşmesiyle birlikte bilişim çağı da başlamış oldu. Özellikle internet erişiminin kolaylaşması, neredeyse her eve bir bilgisayar alınmasını sağladı. TRT hazırladığı "Bilişim Rüzgarı" ile teknoloji dünyasından son haberleri izleyicisine ulaştırıyor, bilgisayar kullanıcılarına rehber oluyor.
    Teknolojiyi yakından takip eden TRT, "Bilişim Rüzgarı" programıyla Türkiye ve dünyadan son gelişmeleri ekrana taşıyor. TRT İzmir Müdürlüğü'nden Prodüktör Hakan Aybar'ın hazırladığı programı Berrin Turan sunuyor. "Bilişim Rüzgarı" Bilişim dünyasını yakından takip etmek isteyenler için vazgeçilmez bir rehber niteliği taşıyor.

    Programın teknik uzman ve eğitmenleri Çağdaş Kaval ile Tolga Kızılkaya her hafta kendi bölümlerinde farklı konuları ele alarak izleyicileri aydınlatıyorlar ve konuyla ilgili izleyiciden gelen soruları yanıtlıyorlar. Bilişim dünyasından uzman konukların da katıldığı programda, uzmanlar tarafından her hafta değişik bir konunun ele alındığı 'Birlikte Öğrenelim' ve Donanımların-Yazılımların görsel destekle yorumlandığı 'Büyüteç' gibi konu başlıkları altında, görsel çözümler sunulurken, öğretici bir misyon da üstleniliyor.

    Programda; Bilgisayar, teknoloji ve bilişim dünyasındaki sıcak gelişmeleri, son haberleri 'Teknohaber' köşesinde takip edebilir ya da dünyadaki en popüler oyunların demolarını izlerken, bilgi edinebilirsiniz Ayrıca doğru cevap verenlerin hediye kazandığı "haftanın sorusu" programın ilgi çeken bölümlerden bir diğeri.

    Dünya'nın en büyük teknoloji ve bilişim platformu olan CeBIT Teknoloji Fuarı, bu yıl, Almanya'nın Hannover kentinde, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bilişim Rüzgarı ekibi de izleyicileri için CeBıt 2006 Hannover'e katılarak, internet üzerinden Web-cam ile İzmir stüdyolarına canlı yayın bağlantısı kurdu. Eylül 2005'ten bu yana devam eden "Bilişim Rüzgarı", 2005-2006-2007 yıllarında Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından "Yılın En İyi Tv Programı" ödülüne layık görüldü.

    Her hafta pazar günleri, saat 24.00'de canlı olarak TRT-2'de yayınlanan "Bilişim Rüzgarı", Hakan Aybar'ın yönetmenliğinde bilişim dünyasına ışık tutmaya devam ediyor.

    "Türkiye Bilişimle Kalkınacak" felsefesiyle , "Bilgi Toplumu" olmayı hedefleyen bir Türkiye için çalışan ve Türkiye'de bilgisayar okuryazarlığının artırılmasını, bilişim teknolojilerinin toplumum her kesiminde kullanılmasını yaygınlaştırmayı hedefleyen "Bilişim Rüzgârı" programı bilişim sektörünü odak noktası haline getirmiştir.

    Bu hedefler doğrultusunda ulaştığı hedef izleyici kitlesi 7 yaşından 70 yaşına kadar, köyden kente her izleyici kapsamaktadır.

    Bilişim Rüzgarı Program İçeriği
    Donanım:
    Güncel donanım haberlerinin verildiği. Donanım tanıtımlarının yapıldığı bölüm.
    Yazılım:
    TV programında tanıttığımız yazılımlar ve güncel diğer yazılımların tanıtıldığı bölüm.
    İnceleme:
    Programda inceleme altına aldığımız konuların detaylı anlatımlarını içeren bölüm.
    Magazin:
    Stüdyo konuklarımızla gerçekleştirdiğimiz sohbetler ve stüdyo dışı röportajlarımızın bulunduğu bölüm.
    Gündem:
    Tekno Haber bölümünde izleyicilerimizle paylaştığımız teknoloji gündemini yansıtan haberler.
    Oyunlar:
    En yeni oyunlar en dikkat çekici özellikleriyle oyun bölümümüzde.
    İnternet Siteleri:
    İnternette en çok ziyaret edilen siteler ve birçok ziyaretçimizle ilk defa tanıştırılacak internet siteleri ve detayları.
    Video:
    TV Programında yayınladığımız teknoloji ile ilgili bilgilendirici, komik, eğlendirici videoları yayınlıyoruz.
    Haberler:
    Günlük teknoloji gündeminden seçilmiş haberlerin yayınlandığı bölüm.

    TRT2, Pazar 23:10

    noimage
#18.12.2008 18:56 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#23.12.2022 13:41 0 0 0