kapari turşusu nasıl yapılır - kapari turşusunun tarifi
KAPARİ TURŞUSU

Malzemeler:

1 kg kaparinin açılmamış çiçek tomurcukları (nohut büyüklüğünde)
% 15 iri salamura tuzu,
su ve elma sirkesi.

Yapılışı:

Nohut büyüklüğündeki çiçek tomurcukları % 15-16'lık tuzlu su (salamura) içerisine konur. Gölge bir ortamda 8-10 gün bekletilir. Bu süre sonunda çiçek tomurcukları salamura içerisinden çıkarılır ve musluk suyuyla iyice yıkanır. Daha sonra % 5-6'lık limon veya elma sirkesinin içerisine konur. Taze sürgünlerde de aynı işlemler yapılarak turşu elde edilebilir. Olgunlaşmamış meyveleri iğnelerle delinmek suretiyle de yukarıdaki işlemlere tabi tutularak kullanılabilir. Bunlar iştah açıcı olarak salata, pilavlı yemekler ve et sosları içerisine konarak tüketilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8965
favori
like
share
şeqer Tarih: 15.09.2011 13:26
paylaşım için tşkler emeğine sağlık
BiR-DOST Tarih: 15.09.2011 13:26
Eline sağlık
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:30
Güzel Bir Tuşudur Tavsiye Ederim