Malzemeler:

250 gr tel kadayıf
1/2 bardak haşlanmış mercimek
1 orta boy soğan
1 dilim peynir (rejimlerde bahsi geçen kibrit kutusu büyüklüğünde bir dilim)
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
tuz, baharat

1.5 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı yağ

Yapılışı:

Bir kapta haşlanmış mercimek, soğan, maydanoz, peynir ve baharatı karıştırın. Başka bir kapta süt ile yağı karıştırın.

Küçük boy teflon tavaya kadayıfın yarısını yayın.



Üzerine süt-yağ karışımının yarısını dökün. Bir tabak yardımı ile sıkıştırıp mercimek karışımını yayın. Kalan kadayıf ile mercimekleri kapatıp kalan süt karışımını tüm yüzeye boşaltın.




Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Böreğin altı kızardığında (20-25 dakika sonra) tavanın kapağı ya da düz bir tabak yardımı ile böreği alt üst yapın. Diğer tarafı da kızardığında böreğin altını kapatın.




Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 19.12.2008 20:50
Mercimekli Kadayıf Böreğini hiç denemedim, çok nefis görünüyor.