Zhostova Boyama Tekniğinde Seramik Küp Yapımı

Son güncelleme: 23.12.2008 16:19
  • Malzemeler:

    Seramik küp
    Gazlı bez
    Rölyef
    Miksiyon
    Yaprak varak
    Metalik altın - beyaz
    Gerekli renklerde akrilik boyalar
    One- stroke fırçası ( 3 / 8 )
    Kedi dili fırça ( no 6 )
    Çizgi fırçası ( no 0 )
    Zemin boyama fırçası

    Yapılışı:

    Objenin üst kısmı çizgi ile ayrılır. Gazlı bez ve pasta rölyef kullanılarak dokulanır ve kurutulur. Üzeri yeşil akrilikle boyanır. Geri kalan kısmı krem rengi ile boyanıp iki üç renk akrilik ile gölgelenir. Üzerine çizim yapılıp dekorlanır. Kapak kısmı önce altın boya ile boyanıp miksiyon sürülür. Varak işlemi yapılır. Tüm obje sprey parlak vernikle verniklenir.

    Boya çatlağı yaparken bazen başarılı olamıyoruz, neden?

    Seçtiğiniz astar renk iki kat sürülüp zımpara yapılır. Kullanmak istediğiniz çatlatma sıvısı bir ince, bir kalın kat sürülür. Her iki kat iyice kuruduktan sonra üstte kullanacağımız renk içine biraz yarı mat vernik katıp boyayı eşit aralıklarla sürün, boyayı yoğun kullanın başarırsınız.

    Elli kat yada yüz kat olarak satılan vernikler bazen kurumuyor, niçin?

    Bu tip yüksek parlaklığı olan vernikler iki aparatlıdır. Karışım hangi marka olursa olsun önerilen ölçüye mutlaka uymalısınız. Kurumama sebebi karışım yaparken iyice harmanlamamanızdan kaynaklanır. Karıştırma süresini önerilen zamana kadar yapmalısınız

    Antik çatlaklama yaparken bazen başarılı olamıyoruz, neden?

    Transfer, dekupaj yada dekoratif boyama yaparken mutlaka iki aşamalı vernikler kullanırız. Burada step 1 iki kez bir ince, bir kalın kat sürülmelidir. Hızlı kurutma için fön makinası kullanabilirsiniz. Çatlaklama aralarına yağlı boya sürmelisiniz. Bunun için yağlı boyayı çatlayan yüzeye sürün, kuru bir peçete ile iyice temizleyin.

    Su bazlı ahşap boyalarına neden bazen glaze katılıyor ?

    Temel ahşap doku tekniklerinde üstte seçilen rengin bazen daha transparan olması gerekir. Glaze akriliklerin rengini şeffaf hale getirir. Bu yüzden glaze ile inceltilir.

    Ağaç dokusu çok karışık ve yapay daha estetik durması için ne yapmalıyız?

    Ağaç dokusu yaparken görmek istediğimiz rengin 2 ton açığı astar rengimizdir. Objeyi net bir astar yapıp zımparalayalım. Görmek istediğimiz rengin içine boya miktarı kadar glaze koyun, dokulayın. Kuruyunca aynı gazli boya ile tekrar boyayın. Böylece zemin rengi ile doku rengi kaynaşır. Doğal ve estetik dudur.

    İklim şartları yapılan doku tekniklerinde etkili olur mu?

    Islak zemin doku tekniklerinde iklim şartlarının önemi çoktur. Zemin boyası yapıldığında, özellikle güney bölgelerde yüzeysel kurutma yapılarak dokulanamaz. Astar seçilen renk 24 saat önceden yapılmalıdır.


    noimage
#20.12.2008 17:02 0 0 0
  • Paylasima tesekkürr.
#23.12.2008 16:19 0 0 0