Cem Özer (d. 5 Ekim 1959), Sinema ve tiyatro sanatçısı, sunucu, yazar.



İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni yarım bırakan sanatçı, daha sonra Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Televizyonda Laf Lafı Açıyor adlı programın sunuculuğuyla tanındı. Şansını Dene yarışmasında yarışmacı olarak görev aldı. Çeşitli sinema filmlerinde rol aldı. Sanatçı Nurgül Yeşilçay'la evlidir.


Eserleri

Yastıkaltı Hikayeleri, Neden Kitap Yayınları, (ISBN 9752540570)
A! Cem'i Yazılar, Parantez Yayınları, Mart 1997, (ISBN 9757939420)
Yirmidört Saat (Film senaryosu), 1976

Filmografisi

Adem'in Trenleri - 2007
Bir İhtimal Daha Var - 2006
Sen Ne Dilersen - 2005
Masum Değiliz - 2005
3. Tür - 2004
Melekler Adası - 2004
Neredesin Firuze - 2003
Şıh Senem - 2003
90-60-90 - 2001
Ölüm Peşimizde 2000
Aşkın Dağlarda Gezer - 1999
Asansör 1999
Karışık Pizza - 1998
Usta Beni Öldürsene - 1996
Berlin in Berlin - 1993
Varyemez - 1991
Anılar - 1989
Zirvenin Bedeli - 1989
Hanım - 1988
Umutların Ötesi - 1988
Vurmayın - 1987
Menekşeler Mavidir - 1987
Güldürme Beni - 1986
Dayak Cennetten Çıkma - 1986
Hababam Sınıfı Güle Güle - 1981
Yirmidört Saat - 1976

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 767
favori
like
share