Malzemeler :
5 dilim kek

Kreması için:
2,5 su b. süt
2,5 çorba k. un
1 su b. toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
2 yumurta sarısı

Üzeri için:
Kestane şekeri
kiraz şekerlemesi

Şantisi için:
5 çorba k. toz şanti
1 su b. süt

Hazırlanışı :
İlk olarak 5 dilim keiki cam kaselere alın. Kreması için tencereye 2.5 su bardağı sütü alın.Sütün içine 2.5 çorba kaşığı un,1 su bardağı toz şeker,1 limon kabuğu rendesi ve 2 adet yumurta sarısı ilave edin. Kremayı süreli karıştırarak kremayı pişirin.

Şantisi için karıştırma kabına 5 çorba kaşığı kremşantiyi alın.Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edip mikserle çırpın. Kasedeki keklerin üzerini kestane şekerinin şerbeti ile ıslatın. Üzerine kremadan paylaştırın.Kremanın üzerine kestane parçaları ekleyin. Kestane parçaların üzerine kremşanti ilave edin.Üzerine kiraz şekerlermei ile servis edin.

afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 326
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.12.2008 21:06
Güzel tarifin için teşekkürler Şayeste.