Kestane Püresi Reçeli, Kestane Püresi Reçel Tarifi

Malzemeler

1kg iri kestane
3 su bardağı tozşeker
1+1/4 bardak su
2 çay kaşığı vanilya.

Yapılışı:

Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe ya-nlır ve kaynar suya atılır. Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür. Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır. Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır. Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür. Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir. Püre haline gelmiş kestane tencereye konur. Üzerine 1 1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir. Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır. Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 15.01.2009 19:23
ellerine sağlık canım