[FONT="Microsoft Sans Serif"]

Malzemeler :
3 su b.un
2 yumurta
1 su b.toz şeker
1 çay b.süt
3 çorba k.tereyağı
1 p.kabartma tozu
Arası için:

3 elma
1 limon
1 çay b.esmer şeker
Üzeri için:

1.5 su b.un
1 çorba k.tereyağı
1 çay b.esmer şeker
ceviz tarçın

Hazırlanışı :
Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. Küçük elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerine 1 çay b. esmer şeker ve limon suyu ekleyerek pişirin.

Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve şekeri alın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açın. Havuza süt, yumurta, limon kabuğu rendesini alarak ortadan itibaren karıştırmaya başlayın.

Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına alarak yayın. Tart şeklini vererek elmalı karışımı üzerine dizin. Üstteki hamur
için karıştırma kabına un, tereyağı, esmer şeker ve tarçını alın. Karıştırarak üst hamuru hazırlayın. Hamurun kıvamı kek
gibi değil, helva gibi tane tane olacaktır. Hazır olan hamuru tart kalıbındaki elmaların üzerine yayın. Cevizleri de üzerine
kırıp 170 derecelik fırında pişirin. Üstü kıtır kıtır farklı bir kek...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 27.12.2008 23:49
Güzel tarifin için teşekkürler Ayışığı.
pastalar kekler ve kurabiyeler bölümüne alıyorum.
Şayeste Tarih: 26.12.2008 09:20
Kek-Tart karışımı güzel bir tada benziyor..
Benim yaptığım elmalı kekten çok farklı
Denemek lazım..
Teşekkürler canım